/*

17 oktober 2011

Aanrader: Jong Keukengeweld!

Het is al een tijdje bezig, maar toch zou ik jullie nog even deze restaurantactie willen aanraden die loopt van 1 oktober tot 15 november. Wat voor restaurantactie? Wel, "Jong Keukengeweld" heet de actie. En die houdt in dat als je tussen de 18 en 30 jaar bent, je voor een actieprijs (45€) een driegangenmenu mag gaan eten in een klasse restaurant waar er een jonge chef (<35 jaar) achter het fornuis staat. Voor elke Vlaamse provincie zijn er een aantal restaurants geselecteerd, maar de meeste restaurants die meedoen aan Jong Keukengeweld vind je wel in West-Vlaanderen. En ik wil jullie deze actie niet alleen eventjes zomaar aanprijzen, nee, dit weekend ben ik zelfs voor jullie voor gaan proeven, zodat ik écht wist waarover ik sprak. ;-)

Op zaterdag, om 13u, hadden mijn vriend en ik een reservatie bij restaurant Den Dyver in Brugge. Restaurant Den Dyver is een echt bierrestaurant, en bier was ook wat we echt kregen. Voor de actieprijs van 45€ kregen we een driegangenmenu, geflankeerd met een aperitiefje om te beginnen en koffie/thee om af te sluiten. Ik durfde niet goed foto's te nemen van mijn bord op restaurant, maar het zag er allemaal heel lekker uit en smaakte net zo! Maar liefst 3uur later, een overvolle maag rijker en nogal wat aangeschoten door het vele bier, stapten we het restaurant terug uit. En van één ding waren we overtuigd: dit zouden we volgend jaar opnieuw doen!


Mijn favoriete gerecht was het voorgerecht. Ik hou wel van rode poon, pastinaak, kruidnagel, kroepoek en witbier. Dus dat was helemaal een voltreffer. Ook de amuses bij het aperitief (onder andere carpaccio van erwten en een mousse van eend) en de koekjes bij de koffie waren superlekker. Want laat je niet verrassen, ook bij die twee gangen krijg je nog genoeg te eten!
Wat ik wat minder vond, en ik durf het eigenlijk maar moeilijk te zeggen in zo een chic restaurant, was het dessert. De canneloni van mango en banaan was naar mijn smaak heel lekker (vriend vond dat niet zo lekker, maar die lust dan ook geen banaan), maar de Geuze sorbet kon mij echt niet bekoren en die heb ik dus laten liggen. Zou het komen door de overdosis bieren in de voorgaande gangen? Ik weet het niet echt.
Ook bij het hoofdgerecht heb ik een beetje laten liggen: de bout gerookt op hooi. Ik had nog nooit van bout als ingrediënt gehoord (alleen maar als gereedschap), maar het proefde een beetje als zuurkool, en dat is niet echt een van mijn favoriete smaken.


Maar al bij al was het een geslaagde ervaring en kijk ik dus al uit naar de volgende keer.


Heb jij ook zin gekregen om zo ergens te gaan proeven? Neem dan een kijkje op www.vlaanderenlekkerland.be en klik daar op het logo van Jong Keukengeweld. Daar vind je alle deelnemende restaurants met het menu dat zij je bij deze actie voorschotelen. Je kan dus nog tot 15 november ergens gaan eten. Let wel op: bij sommige restaurants zijn alle plaatsen voor Jong Keukengeweld al volzet. Bij andere dan mag je enkel op weekdagen gaan eten met deze actie. Om de kans te verhogen dat er nog een plaatsje vrij is, raad ik jullie aan om net zoals ons tijdens een lunch te reserveren.

0 reacties:

Een reactie posten