/*

26 september 2011

Koekjeshoek gaat terug naar school + Bruidstaart nieuwtjes

Niet vanaf één september, zoals de meeste leerlingen, maar vanaf morgen ga ik terug naar school! Welja, avondschool. Na een jaar er over nagedacht te hebben, heb ik me deze zomer ingeschreven voor de cursus Brood- en Banketbakker in avondschool. Vorige week was er eigenlijk al een les, maar die ik gemist heb doordat ik op vakantie was. En dus is morgen mijn eerste les: hygiëne. 
Ik ben echt benieuwd over wat ik allemaal ga leren! De totale "studie" duurt drie jaar, maar dit jaar zou ik al brood moeten leren bakken, bladerdeeg maken, soezendeeg en nog wel een aantal andere zaken. Ik hoop vooral dat na deze cursus ik misschien eindelijk met een echte spuitzak kan werken, mijn gistdeeg dan altijd rijst en ik superveel basiskennis heb. Ik heb er zin in :-)Voor de rest ben ik de laatste dagen druk bezig geweest met de bruidstaart voor nu zaterdag. Van het bruidskoppel mocht ik zelf kiezen welke taart en vullingen ik maak, de buitenkant hebben ze wel zelf gekozen. "Verras ons" zeiden ze, en ik hoop dat ik dat met de smaak ook ga doen. Omdat het iets is dat ik nog nooit gedaan had, heb ik zaterdag een ganse namiddag in de keuken gestaan om een proeftaart te bakken die ik op zondag op een familiefeestje heb geserveerd. En ze werd geproefd en goedgekeurd bevonden, ondanks dat ik expliciet naar suggesties vroeg over hoe het beter kon, waren er (bijna) geen! Maar hoe en wat het is, dat hou ik nog eventjes geheim, zodat ik zaterdag écht verrassen kan. Ik hoop maar dat ze het lekker vinden!
Op vrijdag heb ik nog vrij laat een bestelling gedaan voor suikerfondant en marsepein, waarmee de buitenkant versiert zal zijn. Ik hoop maar dat het nog op tijd bezorgd wordt, maar dat zal wel.
Van de bruidstaart zelf heb ik al één cakelaag gebakken en in de diepvries gestoken, wat nog niet zo veel is. Maar ditskeer is hij wat kleiner (geen vier lagen dus) en ik heb er goede moed in. Vanavond wordt er nog een cakelaag gebakken en ook in de diepvries gestoken en vanaf woensdagavond volgt dan al de rest.


Ik hou jullie op de hoogte!


P.S.: de foto van het konijnenbruidspaar is niet voor deze bruidstaart, maar mijn vorige, lees hier meer over die voor zij die daar nog niet van wisten :-)

0 reacties:

Een reactie posten