/*

05 september 2011

Kiwilolly's met een laagje chocolade

Deze fruitlolly's zijn zo gemakkelijk te maken, dat ik het geen recept durf te noemen. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en je moet bijna niks doen om het klaar te maken. Het is dus waarschijnlijk een van de gemakkelijkste "receptjes" van op mijn blog. Ik kwam ze tegen op deze blog en heb sindsdien het gevoel van "dat ik daar zelf nog niet opgekomen was!". Het is gewoon geniaal. Hopelijk komt het zonnetje deze septembermaand nog eens schijnen en kunnen jullie de zomer afsluiten met een van deze lolly's. Alhoewel, het hoeft niet echt warm te zijn om van deze gezonde snoepjes te genieten ;-)Je hebt nodig:
* Een aantal kiwi's (naar keuze, afhankelijk van hoeveel lolly's je wilt)
* Een aantal houte platte lollystokjes
* Een klein kommetje chocolade (ook afhankelijk van hoeveel lolly's je maakt)
* Wat kokosolie of gewone boter


Zo ga je te werk:
1. Schil je kiwi en snijd hem in stukken van ongeveer 1 cm dik
2. Steek een lollystokje zo recht mogelijk in de kiwischijfjes
3. Leg de kiwischijfjes met stokjes in de diepvries. Je moet ze minstens een half uur er in laten zodat ze goed koud worden, maar kan ze ook langer laten zitten. Zorg dan wel dat je eventueel extra ijs dat zich errond gevormd heeft er afhaalt voor je ze in de chocolade doopt.
4.  Weeg wat pure chocolade af, die je voldoende lijkt om een kiwi in te kunnen onderdompelen. Neem dan de helft van dit gewicht aan kokosolie of boter en doe de boter en chocolade in een steelpannetje en laat smelten op een laag vuurtje. Als je toch niet genoeg chocolade zou hebben om te dippen, kan je altijd bijmaken. Heb je teveel, tracteer je dan later op een lekkere dame blanche, of vries het restje in voor een andere keer.
5. Haal de bevroren kiwischijfjes uit de koelkast en dip ze in de gesmolten chocolade. Doordat de schijfjes koud zijn, moet de chocolade snel stollen als je de schijfjes uit de chocoladesaus haalt. 
6. Steek ze opnieuw in de diepvries, voor minstens 15 minuutjes, maar je mag ze opnieuw ook veel langer laten zitten, als je dat wilt. Laat ze bij het uit de diepvries halen eventjes op kamertemperatuur komen en je bent klaar om te smullen!


Variatietip1:Houd je niet zo van kiwi's? Je kan dit recept ook gemakkelijk maken met banaan.
Variatietip2: Houd je van nootjes? Strooi dan wat gehakte nootjes op de met chocolade bedekte kiwi's net na het dippen in de chocoladesaus.

0 reacties:

Een reactie posten