/*

12 augustus 2011

Recept: Veganistische amandelkoekjes

Al een tijdje wou ik een vegan bakrecept uitproberen. Geen enkele dierlijke producten betekent in de bakwereld vooral geen boter, geen eieren en geen melk. Natuurlijk bestaan er wel vervangproducten, zoals plantaardige margarine, kkos- of sojamelk en speciale eiervervangers. Ik wou eenvoudig beginnen en niet te veel vervangproducten in huis halen en zocht en zocht en zocht en vond uiteindelijk hier dit recept voor vegan koekjes. Aan de koekjes proef je helemaal niet dat ze veganistisch zijn. Het zijn en blijven eenvoudige zandkoekjes, maar wel zijn toch wel heel lekker!Dit heb je nodig:
* 250 gram gewone bloem
* 95 gram amandelpoeder
* 90 gram poedersuiker
* 3 gram zout
* 220 gram veganistische margarine
* 1,5 theelepel vanille-extract
* 0,5 theelepel amandel-extract
* ongeveer 20 amandelen
Zo ga je te werk:
1. Meng in een kom alle droge ingrediënten: bloem, suiker, amandelpoeder en zout.
2. Doe de margarine en de extracten erbij en kneed tot alles net gemengd is, niet te lang!
3. Bebloem de tafel een beetje en kneed het deeg in een rol van ongeveer 5cm doorsnede. Voeg eventueel wat bloem toe als het deeg te veel plakt.
4. Snij je rol in schijfjes van ongeveer 1cm dikte. Als het deeg te slap is om te snijden, leg het dan een uurtje in de koelkast, ingepakt in wat huishoudfolie.
5. Leg de deegplakjes op een bakplaat die bedekt is met bakpapier en druk voorzichtig in het midden van elk koekje een amandel.
6. Bak voor ongeveer 20min in een oven op 180°C tot ze lichtjes bruin kleuren (héél lichtjes). Laat afkoelen op een rooster.
Smakelijk!
P.S.: Deze koekjes zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn, met een glas melk erbij.

0 reacties:

Een reactie posten