/*

28 augustus 2011

Recept: Moelleux met sinaasappelcrème

Voor een keertje heb ik dit recept niet klaargemaakt, maar heeft mijn vriend in de keuken gestaan. Ik weet niet meer of ik absoluut geen zin had om te bakken of hij persé van wel, ik weet alleen nog maar dat hij al het werk heeft gedaan. Het is dan ondertussen ook al meer dan een maand geleden. Het recept komt uit het boekje "Verleidelijke moelleux", dat vol staat met traditionele, maar ook meer verrassende moulleux recepten. Deze moelleux zou ik zelf wel niet helemaal als moelleux bestempelen. Het zijn eigenlijk sinaasappelcakejes, en het "moelleux" aan het recept is eigenlijk het stoppen van wat pure chocolade in het midden van de cakejes, die dan zou moeten smelten in de oven en voor het lopende gedeelte zou moeten zorgen. Het is een beetje valsspelen als je 't mij vraagt. Maar dat terzijde, de cakejes zijn wel heel lekker, met een lekker vleugje sinaasappel, die niet te overheersend is. Het recept bestaat uit het maken van de sinaasappelcrème en daarna het cakebeslag zelf.



Sinaasappelcrème
Dit heb je nodig (voor 6 moelleux)
1 eierdooier
15 gram maïszetmeel (of maizena)
100ml versgeperst sinaasappelsap (ongeveer 2 sinaasappels)
50ml water
25 gram fijne suiker
50 gram halfgezouten boter (of margarine)
Zo ga je te werk
1. Klop in een kom de eierdooier en de suiker op tot de eierdooier heel licht van kleur is.
2. Voeg het maïszetmeel, sinaasappelsap en water toe en meng tot alles goed verdeeld is.
3. Giet alles in een keteltje en zet ongeveer 5 minuten op een zacht vuurtje. Het mengsel moet wat indikken en romig worden.
4. Voeg in het pannetje ook de in stukken gesneden boter toe en meng tot het helemaal is opgenomen.


Voor de cakejes
Benodigdheden
12 blokjes pure chocolade
2 volledige eieren en 2 eierdooiers
50 gram bloem
100 gram bloemsuiker


Zo ga je te werk:
1. Klop de eieren en eierdooiers op (met een mixer) tot de eierdooiers wat lichter van kleur zijn.
2. Voeg wat poedersuiker toe en mix opnieuw tot de suiker is opgenomen. Herhaal met de rest van de suiker en de bloem. Mix nog een paar minuutjes zodat het een luchtig beslag is.
3. Voeg de sinaasappelcrème toe en roer met een houte lepel of spatel tot alles gemengd is.
4. Vet 6 bakvormpjes in met wat boter, vul ze met wat beslag en stop 2 stukjes chocolade in elke moelleux.
5. Bak voor 10 à 12 minuten in een oven aan 210°C.
6. Laat even afkoelen en serveer.


Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie plaatsen