/*

19 augustus 2011

Recept: Chocolate Chip Cupcakes

Dit recept van Chocolate Chip Cupcakes is een van de lekkerste cupcakes die ik in het laatste jaar gemaakt heb, vind ik zelf. Het recept lijkt erg op een gewone vanille cupcake, maar niet alleen de chocolate chips maakt deze cupcakes specialer dan de plain vanillas, ze lijken ook wat smeuïger en zachter te zijn, net zoals chocolate chip cookies wat smeuïger en zachter zijn dan andere koekjes. Ook de werkwijze van het maken van het deeg is iets anders omdat je geen eigeel gebruikt en het eiwit eerst stijf klopt voor je het in het deeg mengt. Het recept komt oorspronkelijk van Martha Stewart.Helaas heb ik geen goede foto getrokken van een onversierde cupcake omdat ik er snel een aantal cadeau wou doen (voor een verjaardag, duidelijk) en al de rest heel snel op was. Maar dat laat ik me niet weerhouden van het recept met jullie te delen. :-)Dit heb je nodig voor ongeveer 30 cupcakes:
350 gram bloem
5 gram bakpoeder
1/4e theelepel zout
200 gram boter (kamertemperatuur)
360 gram fijne suiker
270 ml melk
1 eetlepel vanille extract
5 eiwitten
300 gram chocoladedruppels
Zo ga je te werk:
1. Meng alle droge ingrediënten: de bloem, het bakpoeder en het zout, in een kom.
2. Mix de boter en suiker tot een luchtige massa, minstens 5 minuten.
3. Meng de melk en het vanille-extract en voeg afwisselend wat melk en wat bloem toe aan het deeg. Klop tussendoor telkens tot alles is opgenomen door het deeg. Als je een keukenmachine gebruikt voor het mengen, veeg dan af en toe ook de randen van de kom uit en meng alles af en toe met de hand. Bij mij was het deeg onderaan de kom veel dikker dan het dicht bij de klopper.
4. Klop de eiwitten op tot ze stijf zijn. Voeg eerst 1/3e van de eiwitten aan het deeg toe om het luchtiger te maken (je mag dan voorzichtig wat roeren), voeg daarna de rest toe en schep het voorzichtig om, roer niet te veel!
5. Voeg de chocolade druppels toe en schep opnieuw een beetje om (roer niet) tot het ongeveer verdeelt is. Wees niet te critisch, want ze zullen zich nog verdelen bij het uitscheppen van het deeg in de cupcakevormpjes.
6. Vul je cupcakepans met cupcake papiertjes (cups) en vul voor 2/3e met wat deeg. Met een ijsschep gaat dit heel gemakkelijk!
7. Bak in een oven aan 175°C voor ongeveer 20°C. Test met een tandenstoker of het deeg vanbinnen gebakken is (er mogen alleen kruimels aan je tandenstoker zijn als je die uit de cupcake haalt) en laat afkoelen.


Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten