/*

30 augustus 2011

Mijn kookboeken: "Verleidelijke Moelleux"

30 originele recepten voor cakejes met een zacht en smeuïg hart, dat is het onderschrift van dit klein kookboekje. Ik kocht het ongeveer een half jaar geleden voor een kleine 11€. Moelleux is een van mijn en mijn vriend zijn lievelingsdesserts, dus dit boekje leek wel een goede aanwinst in ons huis. Ben je benieuwd of het boekje deze verwachting waar maakte? Lees dan maar verder.Het boekje bevat zoals de ondertitel al vertelde 30 moelleux receptjes, die na een inhoudstafel in een schijnbaar willekeurige volgorde het hele boekje vullen. Je krijgt dus echt wat er beloof is: 30 recepten en geen extra informatie over materiaal of ingrediënten zoals je wel eens in andere kookboeken kan vinden.Het feit dat er niet echt een onderverdeling in categorieën is, vind ik wel een beetje jammer. Maar je kan je natuurlijk wel afvragen of dit voor 30 recepten wel nodig is.
De vormgeving van de recepten is wel leuk en vooral duidelijk, met op het rechtse blad een mooie grote foto van het te verwachten eindresultaat. Bij het recept wordt niet enkel de ingrediënten en instructies gegeven, maar ook de voorbereidingstijd, bereidingstijd en een variatietip worden elke keer vermeld.
De recepten zelf variëren van een eenvoudige melk chocolade moelleux tot een mangomoelleux of een moelleux met cider en kaneel. Omdat er natuurlijk veel specialere moelleux staan in een boekje dat enkel aan moelleux gewijd is, hebben veel van de moelleux ook wat specialere ingrediënten, die ik toch niet standaard in huis heb. Dit is dan ook direct de reden waarom ik nog maar 3 recepten uit dit boekje gemaakt heb. 2 ervan kan je ook hier op mijn blog terugvinden (hier en hier), wat altijd een goed teken is, want dan was ik er echt wel weg van. Maar moest ik mij eens wat beter organiseren en ingrediënten van de andere moelleux niet vergeet te kopen bij de wekelijke boodschappen, gaan er zeker nog een pak van deze 30 recepten uitgetest worden.
Al bij al vind ik "Verleidelijk Moelleux" een echte aanrader voor iedereen die van moelleux of op zijn minst van chocolade houdt. Het is een handig, mooi en kwalitatief boekje, waarvan je goed weet wat je krijgt: 30 moelleux recepten. Het grappige is ook nog dat een van mijn lezeressen een aantal maanden geleden het boekje aan mij aanraadde, zonder dat ze wist dat ik het al in mijn kast had staan. Ik ben dus niet de enige die enthousiast is :-)

0 reacties:

Een reactie posten