/*

15 augustus 2011

De zoete (Amerikaanse) feestdagen in de maand augustus

De maand augustus is al halfweg en ik was helemaal vergeten de zoete Amerikaanse feestdagen van deze maand online te zetten. De maand augustus zit nochthans bomvol feestdagen en vandaag is het nationale Limoen Meringue Taart dag. Maar niet getreurd, er komen nog 10 feestdagen aan die je met een gepaste zoetigheid kan vieren. Weet je niet waar deze feestdagen vandaan komen? Lees dan dit blogje.1 augustus: Raspberry Cream Pie Day
Een roomtaart met frambozen. Hier vond ik een leuk receptje met een taartenkorst gemaakt van oreo-koekjes.


2 augustus: Ice Cream Sandwich Day
Een ice cream sandwich is een ijsje tussen twee koekjes ingekneld waardoor je het gemakkelijk in de hand kan opeten, zonder stokje. Je kan ze zo in de winkel kopen, of je kan het ook zelf maken door letterlijk ijs tussen twee koekjes te schikken voor je het in de diepvries legt. Met zelfgemaakt ijs gaat dit waarschijnlijk het beste.


8 augustus: Frozen Custard Day
Ik wist niet dat je custard ook bevroren kon eten! Maar volgens wiki is het heel gelijkaardig aan roomijs. Dat moet ik misschien ook eens proberen? Misschien met dit receptje (en wat een supermooie foto's op die blog!!). 


9 augustus: Rice Pudding Day
Rijstpap, dat ken ik nu wel. Alleen is het me nog niet gelukt om rijstpap te maken die lekkerder is dan de potjes uit de winkel. Binnenkort krijgen jullie misschien een verslagje over een "mix of nix?" rijstpap. Tip van de sluier: hij was meer nix dan mix ;-)


10 augustus: S'mores Day
S'mores is een echte barbeque- of kampvuurklassieker voor velen. Je pakt twee koekjes met chocolade, zoals een Delichoc, doet er een marshmallow tussen en roostert het boven het vuur. De marshmallow zal smelten en de twee koekjes aan elkaar plakken. Mmmmm!


15 augustus: Lemon Meringue Pie Day
Een citroentaart met een laagje meringue erbovenop. Niet direct iets wat ikzelf zou maken denk ik, naar wat ik tegenkom op blogs is het ook niet zo eenvoudig om de juiste verhouding lemon custard en meringue te vinden, maar jullie kunnen dit recept anders eens uitproberen?


17 augustus: Vanilla Custard Day
Een custard is een soort van pudding en de basis van een crème brûlée. Lekker!


18 augustus: Ice Cream Pie Day
Een ijstaart, maar wel eentje waarvoor je een dunne korst maakt én die je in stukken snijdt zodat het een echt taart lijkt. Klik hier voor een blogje met foto's van Ice Cream Pies waarvan het water je in de mond komt!


20 augustus: Chocolate Pecan Pie Day
Ik ben zelf niet zo een fan van pecannoten, maar blijkbaar zijn taarten met pecannoten enorm populair in het zuiden van de VS.


21 augustus: Spumoni Day
Spumoni klinkt misschien een beetje als pasta, maar het is opnieuw ijs. En jawel, Italiaans ijs. Gewoon ijs wordt Spumone ijs (enkelvoud -e, meervoud -i) als het een combinatie is van verschillende smaken in één bol of in één gebakje.


22 augustus: Pecan Torte Day
Weeral pecannoten! En je denkt dat er geen verschil is tussen een pie en een torte? Wel, toch wel hoor. Terwijl een pie een open taart is met een korst vanonder, is een torte eerder een cake-achtig gebak. Maar het verschil tussen een cake en een torte? Wel, een torte komt duidelijk uit het Duits (heeft wel niks met het verschil te maken, maarja) en daarin wordt er minder bloem gebruikt. In plaats van wat extra bloem kan er bijvoorbeeld.. gemalen pecannoot in zitten!


23 augustus: Spongecake Day
En het verschil tussen een spongecake en een gewone cake? Dat je in een spongecake geen boter gebruikt. Al het vet erin is afkomstig van de eierdooiers erin verwerkt. Oftewel in het Vlaams: een biscuit.


24 augustus: Peach Pie Day
Een perzikentaart


25 augustus: Banana Split Day
Een banana split kennen jullie toch allemaal wel? Een banaan, vanille-roomijs, chocoladesaus en een goeie dot slagroom. Maar blijkbaar wordt deze ijscoupe in Amerika toch iets anders gemaakt: met aardbeienijs, chocolade-ijs en zelfs ananastopping.


26 augustus: Cherry Popsicle Day
Een ijsje op een stokje gemaakt met kersen! Zo heb ik vorig jaar nog een receptje online gezet.


28 augustus: Cherry Turnovers Day
Een kersenflap van bladerdeeg.Te koop bij elke bakker of natuurlijk ook gemakkelijk zelf te maken.


Mijn favoriete dag van deze maand? Ongetwijfeld de s'mores! Was het maar wat mooier weer geweest om wat meer te barbecuen. Wat is jullie favoriet?

0 reacties:

Een reactie posten