/*

17 augustus 2011

6 basisingrediënten die ik altijd in huis heb

In verloop van de tijd heb ik geleerd dat het handig is als je thuis altijd een voorraad basisingrediënten in huis hebt voor als je aan het bakken wilt slaan op een moment waarop de winkels niet open zijn, of je gewoon geen zin hebt om naar de winkel te gaan. Ik wacht dus niet meer tot ik een recept gelezen heb om naar de winkel te lopen en de ingrediënten te kopen, doorheen de tijd heb ik zo een lijstje in mijn hoofd met ingrediënten die ik onmiddellijk insla bij de wekelijkse boodschappen. Het zijn ingrediënten die ofwel best lang te bewaren zijn, ofwel vanzelf wel op geraken voor de houdbaarheidsdatum verstrijkt. Benieuwd wat deze ingrediënten zijn?1. Bloem
Bloem is een enorm basisproduct bij het bakken, en lang te bewaren. Ik zorg altijd dat ik patisseriebloem (of gewone bloem) en zelfrijzende bloem in huis heb.


2. Suiker
Opnieuw bijna onmisbaar in veel gebak. In mijn keukenkast vind je altijd fijne suiker, poedersuiker en bruine suiker terug.


3. Boter
Met margarine wordt er meestal gekookt, met echte boter gebakken. Maar moest de echte boter op zijn, dan gebruik ik de margarine (en omgekeerd).


4. Eieren
Dit vind ik wel een van de moeilijkste, ik moet altijd even denken hoeveel eieren ik zou kopen. Voor het ene recept heb je er wel eens heel veel nodig, voor het andere maar ééntje. Maar als je er te veel hebt, kan je natuurlijk altijd eens een eitje als ontbijt of lunch eten.


5. Rijsmiddelen
Een absolute must-have in veel gebak is een soort rijsmiddel. Ik zorg dus altijd dat ik bakpoeder en baksoda in huis heb.


6. Smaakmakers
En om een beetje te variëren heb je wat smaakjes nodig. Standaard heb ik (zelfgemaakt) vanille-extract, (zelfgemaakte) vanillesuiker, amandel-extract en véél chocolade in huis. Ik koop pure chocolade tegenwoordig in zakken van 3kilogram met kleine pallets die je gemakkelijk kan smelten. Ook kleine chocoladedruppels voor in chocolat chip cookies vul ik aan zodra ze opgebruikt zijn.
Heb je deze ingrediënten ook in huis? Dan kan je één van deze 6 recepten maken.
Biscuit, Chocoladebiscuit
Professionele boterroomGewone boterroom
Brownie
Restjeskoek (alhoewel je hierbij ook wat extra snoeprestjes nodig hebt)
Chocolademoelleux
Intense chocolat chip cookies
Harde wafeltjes

0 reacties:

Een reactie posten