/*

10 juli 2011

What did I eat?

Tijd voor een nieuw rubriekje! Van mijn enquete maanden geleden herinner ik me dat iemand zich afvroeg of ik ook graag "gewoon kook". En eerlijkgezegd moet ik toegeven dat ik dat niet zo graag en dus niet zo veel doe. Mijn vriend is meestal de kok als het op hoofdgerechten aankomt, ik zorg dan wel voor het dessert of help wat met de groenten schoonmaken. Wél zoek ik graag mee recepten om het weekmenu op te stellen. Op andere blogs, zoals op Esthete, lees ik dan ook graag rubriekjes die beschrijven wat er zoal gegeten wordt. Ik dacht dat het misschien ook leuk was om het zelf te doen. Laat me weten of jullie dit ook leuk vinden om te lezen, dan hou ik het misschien langer dan een weekje vol ;-)

Zondag: Pestopuree met kerstomaatjes in de oven en tongfilet (foto hierboven)
Dit is een recept uit het kookboek "Dagelijkse Kost" van Jeroen Meus. Normaal moet het met rode poon (knorhoen) gemaakt worden, maar toen we bij de visstand op de markt onze beurt aan't afwachten waren, zagen we de allerlaatste poons over de toonbank vliegen. Dus moesten we improviseren, het werd dus tong. Dat paste ook wel bij de pestopuree en kerstomaatjes, maar ik zou de poon toch ook nog wel eens willen proeven. De pestopuree was trouwens superlekker!


Maandag: Tortelline met een tomatenroomsausje
Dit is ons "we maken snel iets klaar"-recept. Vooral als we na't werk eerst nog uitgebreid inkopen gaan doen voor de rest van de week, komen we met grote honger thuis. Het is trouwens niet die vreselijke tortellini uit blik, nee, de verse uit de koeling met zelfgemaakte saus. Just to make sure you understand ;-)


Dinsdag: Kip met gebakken aardappeltjes en appelmoes
Er moest een pot appelmoes nog leeggemaakt worden :-)
Woensdag: Italiaanse pasta met biefstukreepjes
Dit is een recept dat al lang op de website van Evi (lovetomakeup.be) staat. Tijdens het eten waren mijn vriend en ik aan't nadenken of we dit nu al eens gemaakt hadden of niet. Ik was ervan overtuigd van wel, hij van niet. Ik moet dan in ieder geval al heel van plan zijn geweest om dit te maken. Het was heel lekker, maar toch hebben we dit recept nog wat meer smaak gegeven door er wat bruschettakruidenmix over te strooien. Jammergenoeg blogt Evi niet meer wegens tijdsgebrek, ik vind veel van haar recepten er superlekker uitzien en surf ondankt dat er geen nieuwe updates meer komen naar haar receptenpagina's.
Donderdag: Fish-sticks met verse spinazie en zelfgemaakte puree
Om wat plaats te maken in de diepvries ;-)

Vrijdag: Platte kaas met banaan, havermout en bruine suiker
Vrijdagavond was ik alleen thuis en moest ik voor mijn eigen eten zorgen. Ik had niet zoveel zin om voor mezelf te koken en improviseerde dus maar met wat er nog in de koelkast stond. 's Avonds ging ik nog naar een feestje met heel veel hapjes en dessert, dus een zware maaltijd was toch niet nodig :-)

Zaterdag:Thaise Green Curry met witte rijst
Festivalfood op een klein groot festival :-)

0 reacties:

Een reactie posten