/*

31 juli 2011

What did I eat? (4)

Weer een week vol lekker eten! En eigenlijk ben ik blij dat ik nog geen gerecht heb moeten herhalen, behalve dan de chili sin carne waarvan we de volgende dag nog aten. Maar ik heb zo een gevoel dat daar volgende week misschien verandering in gaat komen.Zondag: Pannenkoeken
Op zondag moesten we nog een beetje bekomen van het trouwfeest de avond voordien. Veel zin en enrgie om te koken was er niet, dus besloot ik pannenkoeken te maken met deze mix, die ik trouwens ook weggeef in deze wedstrijd, waarin jullie nog altijd mee kunnen doen.
Maandag: Macaroni met kaas & hesp
Een eenvoudige pasta die snel klaar is. Eigenlijk vind ik het nog lekkerder met een korstje erop, maar daar hebben we vaak het geduld niet voor. Eerst iets helemaal klaarmaken en het dan neit direct opeten, maar in de oven stoppen? Dat kan toch alleen maar als je geen honger hebt tijdens het koken.
Dinsdag: Kalfsmedaillon met asperges, rucola en lookaardappeltjes
Dit is een gerechtje waarvan het recept ergens in de Colruyt hing (of hier ook op hun website). Vooral de kalfsmedaillon was heel lekker, de combinatie met rucola en asperges was minder mijn ding.
Woensdag: Thaïse rode curry, met paprika, wortel, zoete aardappel en gewone aardappel
Sinds ik op een vriendinnenweekend eens zefgemaakte curry gegeten heb én me uitgelegd werd hoe gemakkelijk dit klaar te maken is, is dit één van mijn favoriete hoofdgerechten. In plaats van het met rijst te eten, doe ik er al te graag wat (voorgekookte) aardappelen in.

Donderdag: Ovenschotel van gehakt, brocolli, puree en witte saus
Een superlekkere combinatie. Ik vind het eerlijkgezegd wel meer een wintergerecht, maar deze week was het toch ook wel al héél koud.
Vrijdag: Afhaalchinees
Op vrijdag zochte we een snelle hap en maakte we er ons snel vanaf met een kip kerry en eend met chinese paddenstoelen.
Zaterdag: Barbecue (zie foto bovenaan)
Zaterdag mochten we een barbecue-workshop bijwonen (met de voormalige wereldkampioen barbecuën, Kurt Dekonick) en kregen we zeer veel lekkere hapjes aangeboden (die we ook deels zelf gemaakt hadden natuurlijk) en als hoofdgerecht stond er een waar kloostervarken op het menu! 

0 reacties:

Een reactie posten