/*

22 juli 2011

Recept: Tiramisu met speculoos

Dat ik een grote liefhebber ben van tiramisu, bewijst het feit dat dit recept al het 4e (!!) tiramisurecept is dat ik op mijn blog plaats. Maar van deze variant wou ik jullie toch echt niet achter houden, het is namelijk tiramisu met speculoos. Eén van mijn eigen favoriete tiramisu's (zeg je dat zo?). En nee, het is niet de standaard tiramisu waar enkel de boudoirkoekjes vervangen zijn door speculoosjes. In dit recept zit er ook speculoospasta in de creme tussen de koekjes. Een dubbele speculoos tiramisu dus :-)



Ingrediënten (voor 4 grote porties)
200 gram mascarpone
2 eieren
40 gram suiker
40 gram speculoospasta
1 theelepel amandelextract (optioneel)
1 pakje speculoosjes
een beetje sterke koffie (optioneel)
een beetje cacaopoeder
Zo ga je te werk:
1. Scheid de eieren en doe de eierdooiers en eiwitten in twee mengkommen.
2. Klop de eierdooiers met de suiker op tot het licht van kleur wordt en niet meer van kleur verandert.
3. Voeg de speculoospasta en het amandelextract toe en klop tot het goed gemengd is.
4. Voeg de mascarpone toe en klop opnieuw tot alles gemengd is. Klop niet té lang.
5. (Maak de kloppers proper en) Klop het eiwit heel stijf.
6. Spatel het eiwit voorzichtig onder het mascarponemengsel. Roer niet, maar schep.
7. Dompel een paar speculoosjes kort onder in de sterke koffie en schik in een klein schaaltje. Bedek dan met een laagje mascarponecreme, bedek dan weer met speculoosjes en ga zo door tot de creme helemaal op is. Werk af met een beetje cacaopoeder.
8. Zet de schaal in de koelkast en laat minstens 2uur in de koelkast opstijven, hoe langer hoe beter.
Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie plaatsen