/*

29 juli 2011

Recept: kiwi waterijsjes!

Ik weet het, het weer doet de laatste tijd niet echt snakken naar waterijsjes, maar deze ijsjes maakte ik een tijdje geleden. Blijkbaar één van de laatste warme dagen voor het herfst leek te worden. Toen vond ik het niet echt gepast om dit recept online te gooien. "Waarom nu dan wel?" kan je dan denken. Wel, omdat ik daarnet naar de weersvoorspelling keek voor de volgende dagen en ik zag dat ze op dinsdag alweer 26 graden voorspellen! Dat verdient toch een ijsjesrecept zeker? En deze ijsjes vind ik zelf superlekker. Ik zou er zelf niet snel aan gedacht hebben om kiwi om te vormen in een ijslollie, maar ik stootte op dit recept in het boekje "Ijslolly's!" van Krystina Castella. De lekker zure combinatie van kiwi en limoen is op een warme zomerdag zéér lekker. Maar zelfs nu, met dit artikel te schrijven, krijg ik er alweer zin in. Lekker!Voor 6 à 10 (kleine) ijslollies heb je nodig:
150 gram suiker
125 ml + 185 ml water
225 gram kiwi (zonder schil wegen, 2 à 3 kiwi's)
85 ml limoensap (vers, of - als je een beetje lui bent zoals ik - uit een flesje)
Zo ga je te werk:
1. Doe de suiker met 125 ml water in een steelpannetje en zet op een zacht vuurtje. Roer regelmatig en wacht tot de suiker helemaal is opgelost. Je mag dan dus geen suikerkorreltjes meer herkennen. Het water hoeft niet te koken, normaalgezien. 
2. Zet het suikerwater dan in de koelkast voor minstens 10 minuten zodat het afkoelt.
3. Schil de kiwi's, snij in stukken en doe samen met het limoensap, het suikerwater en 185ml koud water in een blender. Blend tot alles goed gemengd is. Klaar!
4. Giet het mengsel in de ijslollievormpjes en zet een paar uur in de diepvries, tot ze helemaal bevroren zijn (hoe lang is een beetje afhankelijk van je vormpjes). 
Laat de zon maar weer komen!

0 reacties:

Een reactie posten