/*

15 juli 2011

Recept: Bosbessenmuffins

Dit recept komt oorspronkelijk uit het "Bakken" kookboek waarmee ik mijn 2011 Baking Challenge in januari begonnen ben. Ondertussen was ik al wat minder gemotiveerd te worden en heb ik nog maar 9 van de 25 recepten uitgetest. Niet echt op schema dus. Deze week besefte dat het tijd was om hieraan te werken en een recept te maken waar mijn vriend al lang naar uitkeek: de bosbessenmuffins. Ze waren echt superlekker en zacht, al vind ik dat de smaak en textuur snel wat minder wordt, een aanrader is om ze zo snel mogelijk uit de oven op te eten, met voorkeur nog een klein beetje warm. Dan vond ik ze hemels :-)Ingrediënten (voor ongeveer 14 muffins) zorg dat alles op kamertemperatuur is! (voor de duidelijkheid: ik heb de helft van het recept gemaakt op de foto's)
220 gram gewone bloem
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baksoda of natriumbicarbonaat
1/2 theelepel zout
110 gram boter
150 gram fijne suiker
2 eieren
115 gram zure room
60 ml melk
350 gram bosbessen
Zo ga je te werk:
1. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, baksoda en zout.
2. Mix in een andere kom de boter en fijne suiker in enkele minuten tot een luchtig en glad geheel. 
3. Voeg de eieren één voor één toe en mix tussendoor totdat het ei goed is opgenomen door het beslag.
4. Voeg het bloemmengsel beetje bij beetje toe en roer telkens met een houten lepel of een spatel. Het deeg wordt vrij droog en zwaar, maar dit is normaal.
5. Voeg de zure room en melk toe en roer tot alles is opgenomen.
6. Bestuif de bosbessen met 2 eetlepels bloem door de bosbessen er onder te wentelen. Dit zou de bosbessen verhinderen om allemaal naar de bodem van de muffins te zakken tijdens het bakken. Schep de bosbessen dan onder het beslag.
7. Schep het deeg in muffinvormpjes tot ze voor ongeveer 3/4e gevuld zijn. 
8. Bak voor 25 minuten in een oven aan 175°C. Je kan de muffins testen door er een tandenstoker in te steken en te zien of er nog ongaar deeg aan hangt. Het kan wel moeilijk zijn om niét door een bosbes te boren ;-)
9. Laat 5 minuten afkoelen in de muffinvorm, neem ze er dan uit en laat verder afkoelen op een rooster.
Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten