/*

08 juli 2011

Recept: Ananas met rum en bruine suiker in de oven

In de zomer eet ik graag fruit en probeer ik hierin ook te variëren. Vele fruitsoorten zijn gewoon, koud uit het vuistje het lekkerst, maar sommigen eet ik veel liever warm. Een van die fruitsoorten die ik liever warm eet is ananas. Van rauwe ananas krijg ik zo een geprikkelde, pijnlijke tong als ik er veel van eet. Maar als ananas warm is, kan ik pas echt smullen. Een aantal weken geleden deelde ik al een receptje met jullie voor ananas op de barbecue, maar het recept van vandaag kan je gewoon in de oven maken. En het is superlekker, vind ik zelf ;-)Dit heb je nodig voor zo'n 4 porties:
Een halve, verse ananas
92 gram bruine suiker
1/4 theelepel vanille-extract
1/4 theelepel limoen- of citroensap
30 ml bruine of witte rum
Zo ga je te werk:
Dit is echt heel gemakkelijk!
1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Snij de ananas in kleine stukjes (niet té klein) en doe in een ondiepe bakschaal.
3. Strooi de bruine suiker erover en giet het vanille-extract, limoensap en de rum toe.
4. Dek de bakschaal af met zilverfolie en trek er twee strepen in, zodat er toch wat lucht kan ontsnappen.
5. Bak voor 30min in de oven, neem dan het zilverfolie van de bakschaal en laat nog 10 minuten in de oven staan.
6. Laat een beetje afkoelen en serveer met wat slagroom, vanille-ijs of muntblaadjes.


Smakelijk!


(Oorspronkelijk recept)

2 reacties:

Wiesje zei

Kwam dit recept tegen door link op Twitter, was toevallig net aan het bedenken wat voor toetje ik zou serveren... Keuze was snel gemaakt na het zien van dit recept! Heb het is kleine ovenvaste schaaltjes gedaan ipv een grote bak, erg lekker en super simpel!

Wiesje zei

P.S. Ik heb er passievruchten mascarpone bij gedaan ipv slagroom of ijs. Ook een aanrader! 250 gram mascarpone, 50 gram poedersuiker en 3 passievruchten. Goed door elkaar kloppen en klaar.

Een reactie posten