/*

18 juli 2011

Mix of nix tot in het extreme (en op restaurant!)

Een bakmix gebruiken voor het maken van een dessert is voor sommige hobbykoks een absolute no-go. Uit het maken van een cake "from scratch", zoals ze dat in't Engels zeggen, wordt een bepaalde trots gehaald. Ikzelf ben niet bang om af en toe eens een bakmix te gebruiken, de categorie "mix of nix?" hier op mijn blog is daar getuige van. Soms is het nu eenmaal sneller en gemakkelijker. Toen ik vorige week in mijn tv-gids zag staan "Terzake: Gastronomie uit zakjes", was het ook aan dergelijke mixen dat ik me aan verwachtte: poedertjes die gebruikt worden voor sauzen te maken, of voor het maken van puree. Maar toen ik de reportage zag, trok ik grote ogen open! Zo een grote dat ik de behoefte heb om dit ook met jullie te lezen.


Dit gaat veel verder dan mousellinepuree of diepvriesfrietjes. In deze reportage wordt op een bepaald moment een brasseriekeuken getoond met 6 microgolfovens en twee allochtonen die gewoon kant-en-klare gerechten opwarmen en afwerken met wat extra geraspte kaas en/of verse peterselie.

Mij heeft deze documentaire me toch aan't nadenken gezet. Als je op zoek gaat naar restaurants met heel goedkope aanbiedingen, zou je dan zelf eigenlijk niet al moeten vermoeden dat niet alles vers is? Maar dat het zo erg is, had nu wel niet verwacht. Misschien dat ik in de toekomst toch wel twee keer nadenk als ik de menukaart van een brasserie bekijk. Voor het eten van microgolfmaaltijden blijf ik toch liever thuis, en al helemaal als ik geen verpakking heb om na te kijken hoeveel zout, suiker en transvetten (zeer slechte vetten) er inzitten. Ik eet niet altijd heel gezond, maar ik ben me er graag wel van bewust wat ik nu net eet. En ben ik nu altijd naïef geweest om te denken dat groenten op restaurant vers zijn? Ik ben er nog niet helemaal uit :-)

Klik hier of op de foto om de reportage te bekijken op de website van Canvas.

En wat denken jullie? Net wat je verwacht had of ook een beetje geshockeerd? Verandert deze reportage jouw mening over restaurantbezoeken?

0 reacties:

Een reactie posten