/*

27 juli 2011

How to: Zelf puddingmix maken

In maart deelde ik een recept met jullie voor het maken van pudding zónder puddingpoeder uit een pakje. Maar wisten jullie dat het ook heel eenvoudig is om zelf zo een puddingpoeder te maken zodat je een pudding lekker snel op tafel kan toveren als je zin hebt in een dessertje?


Eigenlijk is het principe heel eenvoudig: je weegt de droge ingrediënten af, mengt ze met elkaar en bewaart ze in een goed afgesloten pot. Als je zin hebt om de pudding klaar te maken, neem je een schep uit de puddingmix en doe je er drie keer zoveel melk bij. Je pudding zal in een mum van tijd klaar zijn!Ingrediënten (voor 24 porties):
440 gram suiker
140 maïszetmeel
1 theelepel zout
2 vanillebonen


Zo ga je te werk:
Doe de suiker, maïszetmeel en zout in een mengkom en meng alles goed. 
Snij de vanillebonen in hun lengte door en schraap de vanillezaadjes er uit met een mes. Doe de zaadjes bij het mengsel en meng opnieuw. De zaadjes blijven heel erg aan elkaar plakken, maar probeer ze te scheiden.
Snij de uitgeschraapte bonen nu in de andere richting in een paar stukken en stop in een lege (liefst glazen) pot die je goed kan afsluiten. 
Giet hierover je puddingmix en schud een aantal keer goed zodat de vanillebonen zich verdelen. 
Laat een aantal weken staan op een donkere, droge plek zodat de vanillesmaak tijd heeft om in de mix te trekken. 

Om de pudding te maken:

Nu kan je om de pudding zelf te maken óf 150 gram van deze mix afwegen, met een ei mengen in 160 ml melk en samen met nog 475 ml melk klaarmaken.


Of je neemt met een kleine koffietas of een klein glas een schep uit de mix en combineert dit met 3 keer zoveel melk, dan heb je helemaal geen weegschaal meer nodig.
Los de mix (optioneel met een ei) op in een beetje extra melk, terwijl je de afgemeten glazen melk aan de kook brengt. Voeg dan de mix van poeder en melk langzaam en al roerend aan de melk toe en laat nog minstens 1 minuut koken. Hoe langer je laat koken, hoe dikker de pudding normaal wordt. 


Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten