/*

04 juli 2011

De Amerikaanse zoete feestdagen van de maand Juli

Ik kan bijna niet geloven dat de maand juni al helemaal om is. Voor vele mensen is dat wel goed nieuws, met de examens achter de rug en de vakantie in het vooruitzicht. Maar mijn vakantie in de maand juni zit er weeral op. Maar gelukkig maakt de zon veel goed. En hoe niet beter de maand beginnen met het vooruitzicht op een aantal leuke dagen waarop we zoetigheden kunnen vieren door ze zelf te bakken of te smullen! Wil je graag meer weten over deze "National Holidays", lees dan dit blogje van me.


July 1 National Gingersnap Day
Gingersnaps zijn een soort van gemberkoekjes gemaakt met molasse en waarvan het deeg voor het bakken nog eens in wat suiker gerold wordt. Lijkt me heerlijk!

July 3 National Chocolate Wafer Day
Chocolade wafers, je kent ze ongetwijfeld wel uit de supermarkt. Maar "wafer" wilt eigenlijk gewoon "een heel dun, krokant en droog koekje" zeggen.  Ze hoeven dus niet persé zo gestapeld te zijn als de wafers uit de winkel. Of je kan de dunne wafers zelf stapelen met een vulling van slagroom, ijs of boterroom.


July 5 National Apple Turnover Day
Een appelflap, dat is het Nederlands voor deze apple turnover. Met een beetje bladerdeeg is het heel eenvoudig zelf te maken. Lees maar dit recept van perenflapjes, wat je gemakkelijk kan aanpassen naar een flap gevuld met appel, rozijnen en bruine suiker.

July 7 National Strawberry Sundae Day
Een sundae is een ijsdessert die bestaat uit een of meerdere bolletjes ijs, een saus, slagroom en eventuele toppings zoals nootjes, sprinkles en andere. Ik zou dus gewoon zeggen "een ijscoupe" en had zelfs niet gedacht dat hier recepten voor zouden bestaan. Maar als je dus geen inspiratie hebt voor een coupe, typ dan maar eens op google "sundae recipe" in. ;-)

July 9 National Sugar Cookie Day
Een suikerkoekje is een eenvoudig hard koekje, maar dat je helemaal top kan maken door ze in alle mogelijke vormen te maken en ze dan te glazuren in allerlei knallende kleurtjes. Dat ik dit nog niet gemaakt heb, is eigenlijk een gemis op mijn blog. Wie weet kan ik op deze national sugar cookie day wat tijd vrijmaken om er wat te maken?


July 11 National Blueberry Muffin Day
Bosbessenmuffins, mmm.

July 12 National Pecan Pie Day

Pecan pie, ik vind het er eerlijkgezegd maar een beetje raar uitzien, zo een taart helemaal bedekt met pecannoten. Ik heb er dus ook niet direct zin in om dit eens uit te proberen. Toch maar eens het voordeel van de twijfel geven?

July 15 National Tapioca Pudding Day
Een soort pudding gemaakt met tapioca. Ik had er wel al eens van gehoord, maar geen idee wat het was. Maar tapioca blijken dus een soort zetmeelbolletjes te zijn die tot meel vermalen kunnen worden. Tapiocameel wordt ook voor kroepoek gebruikt, dus nu stel ik mij een pudding voor met een kroepoeksmaak, maar zo zal het wel niet smaken, toch? Iemand ervaring hiermee?

July 21 National Creme Brulée Day

Crème Brûlée, dat ken ik daarentegen wel. Een custard, met daarop een laagje suiker dat je laat carameliseren waardoor het lekker hard wordt. Het is een van mijn favoriete desserten. En in de maand juni heb ik 3 verschillende crème brûlée mixen uitgetest, verwacht jullie deze maand maar aan een verslagje hierover! 

July 25 National Hot Fudge Sundae Day

Hot fudge sundae, weer een ijscoupe. Deze keer met een bol vanille-ijs, warme chocoladesaus, noten, slagroom en eventueel een geconfeite kers erbovenop. Het lijkt dus een beetje op een deluxe versie van onze Dame Blanche.

July 31 National Raspberry Cake Day
Een cake met wat verse frambozen erin, het lijkt me ideaal voor op een heerlijke warme dag. Met wat slagroom erbij?

0 reacties:

Een reactie posten