/*

01 juli 2011

Breakfast pancakes met appel en kaneel

Heb je zin om iets speciaal als ontbijt te maken dit weekend? Dan is dit misschien wel een receptje dat je wilt uitproberen! Breakfast pancakes met appel en kaneel. Een verwenning voor 's morgens, maar toch een beetje gezond door wat fruit binnen te smokkelen in het zoete geheel. Ze zijn lekker luchtig en smeuïg, maar toch met een beetje een fruitige smaak en soms een krokant stukje van de appel. En zoveel vroeger hoef je er nu ook weer niet voor op de staan. De pannenkoeken zijn in een mum van tijd klaar. Het recept is een lichtjes aangepaste versie van dit recept van Jamie Oliver.Voor 6 kleine pannenkoeken heb je nodig:
150 gram zelfrijzende bloem
250ml melk
1 ei
een snuifje zout
1/4 theelepel kaneel
1 appel
wat boter voor in de pan
Zo ga je te werk:
1. Doe de bloem, melk, ei, zout en kaneel in een mengkom en klop op met een garde tot alles goed gemengd is.
2. Snij de appel in zo fijn mogelijke reepjes. Tip: met een keukenrobot gaat dit een stuk sneller. Hoe fijner de stukjes, hoe beter het resultaat. Meng de appel onder het deeg.
3. Zet een pan op een matig vuur en smelt er een klontje boter in. Schep of giet hierin een beetje deeg, maar laat de pan niet vollopen zoals je bij dunne pannenkoeken zou doen. Het resultaat van de pannenkoek is veel beter als ze klein zijn. Door de appel lukte het niet om perfect ronde pannenkoeken te krijgen, maar als je een grote ijzeren bakring of serveerring hebt die in de pan mag, kan je die hiervoor gebruiken.
4. Laat  een dikke minuut bakken tot de pannenkoek bruin gekleurd is aan de onder kant, draai dan om en herhaal. Bak alle pannenkoeken na elkaar en hou ze warm door ze tussen twee diepe borden te leggen, het bovenste bord op zijn kop.
5. Serveer met wat opgewarmde ahornsiroop of honing. Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten