/*

03 juni 2011

Recept: Bananenmuffins

Deze bananenmuffins zijn gebaseerd op een recept van het Amerikaanse "banana bread". Ik vind het wel leuk om wat fruit toe te voegen aan je gebak, het geeft je toch het idee dat je niet zo ongezond bezig bent als anders. Door het toevoegen van stukjes walnoten krijg je een unieke smaak, die ik zeker wel kan appreciëren. Ben je geen fan van bananen, dan is dit recept helaas niks voor jou.



Ingrediënten (10 stuks)
185 gram bloem
1/2 theelepel zout
1 theelepel bakzoda
115 gram boter (kamertemperatuur)
190 gram suiker
2 grote rijpe bananen
2 eieren (kamertemperatuur)
50 gram chocolade druppels (optioneel)
25 gram walnoten (optioneel)
Zo ga je te werk:
1. Meng de bloem met het zout en de soda in een kleine mengkom.
2. Mix de boter met de suiker en de eieren tot een luchtige massa.
3. Plet je bananen en voeg toe aan het mengsel, mix opnieuw. Het kan dat het mengsel nu wat klonterig wordt, maar dit is niet erg.
4. Voeg de bloem toe en mix tot alles goed gemengd is.
5. Voeg de chocoladedruppels en de in stukjes gehakte walnoten toe en roer zodat alles verdeeld is.
6. Doe het deeg in een cakevorm of verdeel in een ingevette muffinvorm.
7. Bak voor 25 min in een oven aan 180°C
Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie plaatsen