/*

01 juni 2011

De zoete (Amerikaanse) feestdagen van de maand juni

Weet je niet waar dit over gaat? Lees dan dit artikel.


1 juni: Hazelnut Cake
Een cake met hazelnoten, waar je wel mee kan variëren. Zo heb je hazelnoten-honing, puur hazelnoten, hazelnoten-bruine boter of de superlekkerre hazelnoten-chocolade (denk Nutella, mmm). Hier vind je een recept van cupcakes met hazelnoten.

2 juni: Rocky Road
Rocky Road wil eigenlijk zeggen dat je in een dessert marshmallows, chocolade en walnoten of amandelen combineert. Het Rocky Road ijs dat ik vorige zomer maakte, vroeg om pecannoten en ik gebruikte pralinenootjes, maar verdient toch ook wel de naam Rocky Road.

3 juni: Chocolate Macaroon
Er is altijd wel een beetje verwarring tussen een macaroon en een macaron. Een French Macaron zoals ze in Amerika zeggen zijn de op eiwit gebaseerde macarons de Paris die je in verschillende kleurtjes kan maken, macaroons daarentegen zijn een soort kokoskoekje. Er bestaan verschillende recepten voor maar dit supergemakkelijke is mijn favoriet. Misschien kan je door er wat cacao of gesmolten chocolade aan toe te voegen er wel een chocolade versie van maken.

5 juni: Gingerbread
Vreemd om deze gemberkoekjes in juni tegen te komen, want ik associeer ze persoonlijk toch meer met de winter (en de kerstboom - zo van die mannetjes). 

6 juni: Applesauce Cake
Een cake waarbij appelmoes als ingrediënt gebruikt wordt. Vaak worden er verschillende kruiden aan toegevoegd zoals kaneel en kruidnagel. Voor veganisten wordt appelmoes ook vaak in cakes gebruikt ter vervanging van eieren en deels boter.

9 juni: Strawberry- Rhubarb Pie
Een meestal dichte taart gevuld met een mengsel van aardbei en rabarber, de twee fruitsoorten die het vroegst in de lente beschikbaar worden. Klinkt super!

11 juni: German Chocolate Cake
Een Duitse taart tussen de Amerikaanse feestdagen? Nee hoor, deze taart komt niet echt van Duitsland, maar is "uitgevonden" door meneer German. Het gaat over een gelaagde chocoladetaart, waarbij een caramelvulling gebruikt wordt.

12 juni: Peanut Butter Cookie
Koekjes maken van pindakaas, het bleek superlekker en supergemakkelijk, lees hier een recept.

14 juni: Strawberry Shortcake
Een cakegebakje met aardbeien.

17 juni: Apple Strudel/Cherry Tart
Twee gerechten op één dag! De Oostenrijkse Appelstrudel die bestaat uit een bladerdeegpakje gevuld met appel, rozijnen en wat kaneel. Maar ook een open taart gevuld met kersen.

22 juni: Chocolate Eclair
Een eclairke, een soezendeeg gevuld met banketbakkersroom of slagroom en bekleed met een laagje chocoladeglazuur.

23 juni: Pecan Sandies
Zandkoekjes met pecannoten

24 juni: Pralines
Nee hoor, geen Belgische pralines. In de VSA verstaan ze onder pralines helemaal iets anders! Het is een mengsel van caramel, noten en room. Ik heb het nog nooit gegeten (denk ik), maar het ziet er wel lekker uit.

25 juni: Strawberry Parfait
Parfait is een soort ijs dat je kan maken zonder ijsmachine. Het wordt normaalgezien gemaakt van room, eierdooiers en een suikersiroop. Klinkt goed, toch? Ik ga eens op zoek gaan naar een goed receptje en het uitproberen.

26 juni: Chocolate Pudding
Gewone chocoladepudding, zoals wij hem ook kennen. Lees hier mijn review over de chocoladepudding mix van dr. Oetker. 

29 juni: Almond Buttercrunch
Een soort van toffee met amandelen en vaak ook chocolade.

0 reacties:

Een reactie posten