/*

06 mei 2011

Recept: Tiramisu met Frambozen

Dit recept is ideaal voor een mooie, warme zomeravond lekker buiten op te smullen. In tegensteling tot traditionele tiramisu zit er geen koffie, amaretto of rauwe eieren in maar wel cointreau, frambozenconfituur en slagroom. Dat maakt deze tiramisu lekker fruitig en fris! Met de cointreau mag je trouwens wat variëren, ik vond het zelf soms wat erg doorsmaken maar er waren zelfs vriendinnen van me die het niet proefden. Omdat frambozen nog niet het seizoen zijn, gebruikte ik diepvriesframbozen en ook dat had bijna niemand gemerkt! ;-)Ingrediënten voor 8 à 10 porties (oorspronkelijk recept van delish.com):
300 gram frambozen confituur of jam
6 eetlepels Cointreau (of Grand Marnier)
500 gram mascarpone (kamertemperatuur)
250 ml volle room
70 gram suiker of 7 gram zoetstof (Candarel)
1 theelepel vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker
2 pakken lange vingers of boudoirs (voor de zekerheid 3 kopen mag natuurlijk ook)


Zo ga je te werk:
1. Meng de frambozenconfituur met 4 eetlepels cointreau.
2. Meng de mascarpone met de overige 2 eetlepels cointrea in een grote kom en klop luchtig met een mixer.
3. Meng in een andere kom de suiker met de volle room en klop op tot ook deze luchtig en stijf is.
4. Roer één vierde van de slagroom onder de mascarpone en meng daarna voorzichtig de rest van de slagroom eronder zonder de luchtigheid te verliezen.
5. Leg een bodem lange vingers in de vorm waarin je de tiramisu wilt serveren. Een doos wat groter dan een A4 papier is ideaal. Probeer 3 lagen mascarpone te maken.
6. Bedek de vingerkoeken met een laagje frambozenconfituur.
7. Dek af met 1/3 van het mascarponemengsel.
8. Verdeel hierover ongeveer 1/4 van de frambozen. Op de bovenste laag mascarpone wil je zoveel mogelijk frambozen leggen, maar tussenin mogen het er wat minder zijn. Als je kappote frambozen hebt, is het ook best dat je die tussenin verstopt.
9. Begin hierop weer met een laagje lange vingers en ga zo verder tot je mascarpone op is, of je doos vol.
10. Bedek je tiramisu met wat huishoudfolie en zet voor minstens 3u in de koelkast om op te stijven.
11. Smakelijk!


P.S.: Benieuwd hoe ik de tiramisu zo mooi geserveerd heb op de eerste foto? Doe wat cellofaan huishoudfolie in een bolvormig kommetje, stapel je laagjes in de omgekeerde volgorde (begin met mascarpone en eindig met lange vingers) en laat opstijven in de koelkast. Draai daarna het kommetje om en trek het cellofaan folie ervanaf en versier nog met een paar frambozen. Leuk toch?

    0 reacties:

    Een reactie posten