/*

27 mei 2011

Recept: 3 keer fruit op de barbecue

Vandaag lijkt het er niet echt op dat het barbecueweer gaat worden dit weekend, maar als de zon er toch nog door zou komen en je de barbecue zou aansteken heb ik hier 3 gemakkelijke ideetjes om op het einde van de avond ook je dessert op de barbecue te roosteren. Recept is misschien wel wat veel gezegd. Het is alledrie echt supergemakkelijk, maar ook wel supperlekker!Aardbeien
Hoe?
Meng een eetlepel olie, balsamico-azijn en bruine suiker. Doop je aardbeien in dit mengsel en spies op een stokje. Leg op de barbecue en draai af en toe om. De aardbeien zijn klaar als ze zacht en warm zijn.
Lekker?
Eerlijkgezegd eet ik mijn aardbeien niet zo graag warm, maar voor wie dit wel doet en graag balsamico-azijn bij aardbeien eet, is dit een aanrader!


Ananas
Hoe?
Snij een verse ananas in schijfjes van ongeveer een halve tot 1cm dikte. Smeer ze langs beide zijden in met een laagje honing en kruid (ja, je leest dit goed) met een beetje zwarte peper. Leg op de barbecue tot de ananas wat donkerder van kleur is geworden en draai om. Wacht opnieuw tot je de kleur ziet veranderen en eet op.
Lekker?
Heel lekker, vind ik persoonlijk! Doordat de ananas warm is, prikt die minder in de mond en kan je er veel meer van eten. De peper geeft er een speciale toets aan die helemaal hoort bij een barbecue!


Banaan
Hoe?
Snij met een mes een snee in een banaan en vul met stukjes chocolade en minimarshmallow. Leg op de barbecue en wacht tot de bananenschil helemaal zwart wordt, draai eventueel om. Als ie zwart is, is ie klaar!
Lekker?
Euhm, moet ik jullie overtuigen dat dit lekker is? Dit is superlekker! Punt! ;-)
Maar wil je het nog lekkerder? Vul je banaan dan met de nieuwe Chocotoffpasta. Die vind ik trouwens een enorme teleurstelling (geen karamelsmaak), maar is wel superintens chocolade en past perfect bij deze ideale afsluiter van een barbecue!

0 reacties:

Een reactie posten