/*

23 mei 2011

Marshmallows smelten: hoe het wel moet

Vrijdag deelde ik met jullie het recept van marshmallow cupcakes. In het blogje vertelde ik dat het smelten niet helemaal zoals gepland ging en het uiteindelijk ook niet zo lekker smaakte. Bij de comments gaf Nathalie me een tip: waarom de marshmallows niet smelten in de microgolfoven in plaats van in zo een ingewikkeld bain marie? En dus ging ik zaterdagmorgen aan de slag.


En ik moet zeggen: it worked like a charm! 
Toegegeven, mijn eerste marshmallows in de microgolf had ik een béétje te lang laten staan en die zagen er niet geweldig uit (helemaal bruin vanbinnen en ze leken ontploft!). Multitasken tijdens het marshmallows smelten zit er dus niet in, maar zo werkte het wel:

Doe een paar marshmallows in een doorzichtige kom of glas zodat je ze goed kan zien. Zet je microgolf op ongeveer 600 watt en 10 seconden aan. Kijk door het raampje naar binnen en zet de microgolfoven uit zodra je ziet dat de marshmallows hun vorm verliezen! Als je nu de marshmallows er uit neemt, zullen ze al goed gesmolten, maar nog net niet plakkerig zijn. Als je ze op de top van een cupcake wilt zetten, kan je ze gewoon vastpakken en er op zetten. Supergemakkelijk!
Ik zette het meest gesmolten deel op de cupcake, dus op het eerste zicht ziet de marshmallow er niet zo anders uit, maar het oog bedriegt! Ik had vrijdag trouwens geen boterroom meer om te testen of het maken van een poef wel zo gemakkelijk gaat met een half-gesmolten marshmallow op je cupcake, maar dat zal misschien voor een ander keertje zijn. Lijkt één volledige marshmallow op je cupcake je trouwens te veel van het goede (of zoete), snij de marshmallows dan in twee vóór je ze in de microgolfoven steekt, erna zou ik er niet meer aan beginnen! 

Smakelijk en happy melting!

Heel veel dank aan Nathalie trouwens voor deze goeie tip.
Nathalie versus Hummingbird Bakery bakboek: 1-0 ;-)

0 reacties:

Een reactie posten