/*

11 mei 2011

Deze week bakt Koekjeshoek... een bruidstaart!

Jaja, een bruidstaart! Zaterdag trouwt een vriend/collega van me en hij heeft me gevraagd of ik het zag zitten om zijn bruidstaart te maken. Hij vond mijn taarten met marsepein en suikerfondant altijd heel mooi en heeft er vertrouwen in dat ik ook wel een bruidstaart kan maken. Nu heb ik dat nog nooit gedaan, maar we gaan dat natuurlijk zo goed mogelijk doen. Hij en zijn verloofde zijn al twee  keer komen proeven, één keertje om de smaken van de taart te bespreken en één keertje om het uiterlijk van de taart verder te bespreken. De taart is natuurlijk nog lang niet af en ik wil ook nog niet verklappen hoe hij er uit zal zijn of zal smaken, maar maandag beloof ik jullie een foto van het eindresultaat! Wel kan ik al verklappen dat voor deze taart ik volgende basisingrediënten in huis haalde (met wel ook een kleine reserve voor moest iets mislukken):
 30 eieren
 2 pakken fijne suiker 
 2 pakken patisseriebloem
 1 liter slagroom
 5 pakken boter (van 250 gram)


Lijkt het jullie genoeg voor een grote bruidstaart? 


Ik heb een planning gemaakt, alle recepten al overgeschreven uit mijn bakboek (en dan weer kwijtgespeeld) en ik heb doosjes klaarstaan met afgewogen hoeveelheden suiker, bloem en andere ingrediënten zodat het beslag maken zelf wat sneller gaat.
Met andere woorden: ik ben er klaar voor, vanavond gaan we er aan beginnen!


P.S.: de foto is niet mijn bruidstaart, noch de figuurtjes die er op komen. Alle credits gaan naar Nutdanai Apikhomboonwaroot (via freedigitalphotos.net)0 reacties:

Een reactie posten