/*

02 mei 2011

De zoete (Amerikaanse) feestdagen in de maand mei

Gisteren is er een nieuwe maand begonnen en het is dus het ideale moment om eens te kijken met welke zoetigheden we weer feest kunnen vieren deze maand. Als je nog niet van deze Food Celebration Days gehoord hebt, lees dan dit artikel. Deze maand zijn er 10 zoete Food Celebration Days en voor 3 ervan kan je al een receptje terugvinden op mijn blog. Voor de anderen raad ik je aan om eens in je kookboeken te snuisteren of het internet af te zoeken, er is altijd wel iets te vinden. Veel smulplezier!May 1 National Chocolate Parfait Day
Hoe dat "parfait" me bekend in de oren klinkt, wist ik eigenlijk niet wat het was, dus dat heb ik even moeten opzoeken. Een parfait is eigenlijk een soort roomijs die je niet hoeft te roeren (draaien) tijdens het afkoelen en waarvoor je dus geen ijsmachine voor in huis hoeft te hebben. Dit heb ik nog nooit gemaakt, maar dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren ;-)


May 3 National Chocolate Custard Day
Custard is een soort van pudding van eieren en melk die gekookt wordt. Het is vooral bekend van crème brulée, dat eigenlijk een custard is die bedekt wordt met gekarameliseerde suiker. 


May 6 National Crepe Suzette Day
Een echt showdessert, deze Crêpe Suzette. Je neemt een dun flensje, bedekt het met een laagje suiker, giet er wat Grand Marnier over en steekt het goedje in brand. Als de Grand Marnier verdampt is, blijft er een caramelsausje liggen.

May 8 National Coconut Cream Pie Day
In mijn ogen zijn cream pie's een echt Amerikaanse taart, en niet zo mijn favoriet. Zeker in de combinatie met kokosnoot (ook niet zo mijn absolute favoriet), heb ik zo het gevoel dat ik deze feestdag liever oversla.

May 12 National Nutty Fudge Day
Een fudge met noten. Je kan aan de slag met dit recept van chocoladefudge en voegt gewoon een aantal een stukjes gebroken noten toe. Als noten kan je zowat alles gebruiken: walnoot, pistache, hazelnoot, pecannoot,...

May 13 National Apple Pie Day
Appeltaart, do I need to say more?

May 17 National Cherry Cobbler Day
Een kersencrumble

May 19 National Devil's Food Cake Day
Devil's Food Cake, eindelijk een dag waarvan ik wél al een goed recept online heb staan, hier zowaar. Devil's Food Cake is een chocoladecake in verschillende lagen, met ertussen een laagje chocoladeganache en errondheen een laag boterroom. Ideaal als je een indruk wilt maken. 

May 22 National Vanilla Pudding Day
Een klassieker, of toch zeker in mijn familie. Het meest bekend zijn wellicht de puddingpoeders (oa. van Dr. Oetker), maar ik heb het ook eens zonder pakje gemaakt.

May 26 National Blueberry Cheesecake Day
Kaastaart met bosbessen onder het kaasbeslag gemengd, of gewone kaastaart met een laagje bosbessen en bosbessen saus op de bovenkant.

0 reacties:

Een reactie posten