/*

16 mei 2011

De bruidstaart!

En hier is ie dan.. de bruidstaart waar ik afgelopen week aan gewerkt heb. Het eerste wat veel mensen zeggen als ze hem zien is "groen", met een beetje verbazing. Nee, hij is dus helemaal niet zo wit en traditioneel als sommigen van een bruidstaart zouden verwachten, maar zo wou ons koppel het ook niet. Vooral de bruidegom is heel nature-minded en het was dan ook zijn idee voor ontwerp. Op de eerste proefsessie begon hij met "nee, de bruidstaart, dat mag de bruid helemaal kiezen", maar op de tweede proefsessie eindigde het met "ik wil de bloemetjes zo en zo". Ook de bruid en bruidegom toppers werden niet de traditionele mannetjes, maar een schattig konijnenpaartje. Heel leuk om te doen, zo een bruidstaart maken voor een koppel met ook echt een eigen mening en ik hoop dan ook dat het helemaal zo geworden is als ze in gedachten hadden, maar hier komt ie dan in zijn geheel:

Vier lagen dus, van ongeveer 7 cm hoog. De onderste een chocoladetaart met ganache, de tweede een citroentaart met aardbeienbavarois en de twee bovenste een vanillecake met advocaatvulling. Als ik er naar kijk, zie ik nog enkele rimpeltjes in het rolfondant en wat minder strakke hoeken, maar zij waren er heel tevreden mee!


Ik vond het leuk om te doen en heb er veel van geleerd. Ik had zelfs nog nooit een cake met 4 lagen gemaakt. Maar over wat ik allemaal geleerd en gebruikt heb, zal ik zeker nog eens een postje schrijven :-)

Ik hoop dat jullie hem ook mooi vinden?

0 reacties:

Een reactie posten