/*

08 april 2011

Recept: Cream Cheese Brownie

Cream cheese brownie, ik had het eigenlijk nog nooit geproefd, maar had wel eens zin om te variëren met de gewone brownie. Op het eerste gedacht denk je misschien "Kaas in een brownie??!", maar cream cheese of roomkaas kan je heel gemakkelijk in zoete gerechten gebruiken door hem gewoon te combineren met andere ingrediënten. De uiteindelijke brownie smaakt minder als een absolute chocoladebom, maar net doordat er ook een ander smaakje in zit, heb ik het gevoel dat je de chocolade meer gaat waarderen. Of om het met de woorden van mijn vriend te zeggen "mmm, echt lekker, Klaartje!.. ja, ik vind deze echt lekker.. ik denk dat ik deze lekkerder.. (neemt nog een extra hap)... nee, ik vind deze even lekker als de normale brownie.. maar die was al echt supperlekker è!" Lekker dus :-)

Het recept van cream cheese brownie bestaat eigenlijk uit twee delen: het brownie beslag en het cream cheese beslag. Voor mijn brownie beslag heb ik hetzelfde recept gebruikt als voor mijn 'normale' brownies, maar ik zet het ook nog eens hieronder neer. Voor het cream cheese beslag heb ik een recept van Martha Stewart overgenomen.

Brownie:
Ingrediënten:
200 gram pure chocolade
250 gram boter
200 gram fijne suiker
150 gram bruine suiker
4 eieren
170 gram zelfrijzende bloem (of 170 gram gewone bloem + half zakje bakpoeder)
Zo ga je te werk:
1. Laat de chocolade en boter smelten in een pannetje op een vuur.
2. Roer de suikers en de bloem voldoende onder elkaar. 
3. Voeg de eieren en de gesmolten chocolade toe en mix zo kort mogelijk, maar wel tot alles vermengd is. Als je langer gaat mixen, gaat je deeg te luchtig worden en zich moeilijker in een marmerpatroon laten vormen, maar overlopen in het cream cheese beslag.
4. Giet één derde van het beslag in een bakvorm en laat opstijven terwijl je het cream cheese beslag maakt.


Cream cheese:
Ingrediënten:
115 gram roomkaas (zoals Philadelphia puur)
25 gram boter
50 gram suiker
1 ei
25 gram gewone bloem
Zo ga je te werk:
1. Heel eenvoudig: doe alle ingrediënten bij elkaar en klop op tot alles goed vermengd is.
2. Giet dan afwisselend het overige browniebeslag en het cream cheese beslag over het browniebeslag in de ovenvorm. Met een mes kan je proberen een mooi marmerpatroon te creëren, maar mij is dat niet echt goed gelukt ;-)
3. Bak het beslag in een oven aan 175°C voor ongeveer 60min. Test met een tandenstoker of het centrum gebakken is (geen lopend deeg aan je tandenstoker) en zet dan de oven af. Laat nog minstens 10 minuten in de oven afkoelen eer je de brownie er uit neemt.
Hoewel het heel lekker is om van de brownie te smullen zodra hij uit de oven komt, vind ik hem op zijn best als hij al 1 of 2 daagjes oud is, ik weet niet goed of er hier een woord voor is in't Nederlands, maar de brownie is dan meer chewy. Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten