/*

01 april 2011

Recept: Banketbakkersroom

Vandaag vond ik het nog eens tijd voor een gemakkelijk recept en dus deel ik met jullie één van mijn favoriete vullingen voor cake: banketbakkersrooom. Een beetje zoals pudding, maar toch ook anders doordat er eieren en vanillesuiker aan toegevoegd wordt. Je kan ze natuurlijk ook gebruiken om tompoezen, eclairs of soezen mee te vullen. Het recept komt uit "Ons Bakboek" en gebruikt vanillepoeder uit een pakje. Er bestaan ook andere recepten zonder pakje, maar ik vind deze het lekkerste.

Ingrediënten
0,5l volle melk
2 eieren
50 gram vanillepoeder
75 gram fijne suiker
2 zakjes (18 gram) vanillesuiker
Zo ga je te werk:
1. Klop de eieren goed los met de suiker en het vanillepoeder in een grote beslagkom. Je kan dit met een handklopper doen, maar 
2. Breng de melk aan de kook en giet ze op het mengsel.
3. Klop even goed op om te mengen, doe alles terug in het keteltje en laat 1 minuutje koken terwijl je blijft roeren. 
4. Laat de bankentbakkersroom afkoelen terwijl je af en toe nog roert om te zorgen dat er geen velletje ontstaat.
Tip: Als je banketbakkersroom gebruikt als vulling tussen een biscuit, is het handig als je een soort van dammetje maakt van boterroom om je banketbakkersroom in te gieten. Anders kan de banketbakkersroom gemakkelijk uit de taart lopen als je er het tweede deel oplegd en zal het zich vermengen met de boterroom of genache waarmee je de buitenkant mee wilt versieren. Op deze manier krijg je een netter resultaat.

0 reacties:

Een reactie posten