/*

22 april 2011

Recept: Advocaat Taart (Vulling)

Pasen is een ideale periode om de fles advocaat uit de kast te halen. Ik ben eigenlijk zelf niet zo een fan van het eidooierdrankje, maar hoe meer ik het eigenlijk af en toe proef, hoe meer ik het begin te appreciëren. Met dit recept kan je twee kanten uit: je kan het gebruiken als vulling tussen een biscuit of cake, maar je kan er ook een volledige taart van maken door het te stapelen tussen laagjes lange vinger koeken (of  boudoirs).

(Recept oorspronkelijk uit Ons Bakboek)
Ingediënten (voor een springvorm te vullen gestapeld met lange vingers)
3 eieren
50 gram fijne suiker
2 zakjes vanillesuiker
100 gram boter 
125 ml vaste advocaat
(eventueel 200 gram lange vingers)


Zo ga je te werk:
1. Scheid de eieren in eierdooiers en eiwit. Klop de eierdooiers met de suiker tot een lichte en luchtige massa.
2. Smelt de boter in een pannetje en voeg aan het eiermengsel toe samen met de advocaat. Roer tot alles goed gemengd is.
3. Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig onder het mengsel
4. Klaar!
Als je dit gebruikt als taartvulling:
Laat het mengsel even in de koelkast wat stijver worden en verdeel dan over een deel van je biscuit. Zorg dat je eerst een "dammetje" van stevige boterroom maakt aan de buitenrand van de cake, zodat de advocaatvulling niet naar buiten zal lopen als je hem bedekt.


Als je een taart wilt maken van deze vulling en lange vingers:
Bedek een springvorm of andere kom met plastiek huishoudfolie. Als je een springvorm gebruikt, leg je als eerste een laag lange vingers, dan bedek je die met een laag advocaatvulling, lange vingers, enzoverder en tot slot een laag advocaatvulling.
Gebruik je een vorm die je niet kan losmaken, begin dan met een laag advocaatvulling, dan lange vingers enzoverder, zodat je de vorm na het opstijven kan omdraaien en de advocaat mooi vanboven zit.
Laat de taart minstens 3u opstijven in de koelkast en ontvorm voor het serveren!


Smakelijk en een fijn paasweekend!

0 reacties:

Een reactie posten