/*

25 april 2011

De resultaten van de Koekjeshoek enquête

Twee weken geleden vroeg ik jullie om een enquête met een aantal vraagjes in te vullen. In het totaal hebben 48 mensen de enquête ingevuld. Met veel plezier heb ik alle antwoorden stilletjes aan zien binnenstromen en gelezen. Vandaag is het eens tijd om een overzichtje te maken van een aantal van de resultaten en jullie te bedanken voor de vele complimentjes. 

Jullie kennen Koekjeshoek via:


8        17%        door een zoekopdracht op Google
1          2%        via de facebookpagina
4          8%        via vrienden/familie
24       50%       door te klikken op een comment van je bij een andere blog
11       23%       other


Dit vond ik een heel interessante uitslag. De meerderheid van mijn dagelijkse bezoekers is afkomstig van google, maar de meesten blijven niet systematisch terugkomen. De meeste bezoekers komen dus van andere blogs en volgens mij zijn deze ook de meest actieve bezoekers die zelf reacties achterlaten (of enquêtes invullen). Ook het aandeel "op een andere manier" was groot, hier werden twitter, bloglovin' of "ik weet het niet meer" vermeld.


Mijn lezers zijn:

Een beetje voorspelbaar: 90% van mijn lezers zijn vrouw. Maar toch ben ik blij dat mannen hier ook zich thuis voelen. Niemand is een Falco, maar als jullie je nog zouden afvragen wat dat is, mag je eens googelen op Falco Idool 2011 :-)


Jullie leeftijd is ongeveer:
Mijn eigen leeftijdscategorie is het meest vertegenwoordigd. Ik was een beetje verrast dat er tussen 6 en 12 jaar ook al veel gebakken wordt, maar jullie zijn allemaal heel erg welkom!

De leukste artikels vinden jullie:
44         94%          recepten
38         81%          uitleg over bepaalde technieken
22         47%          uitleg over (verschillen tussen) ingrediënten
18         38%          mix of nix?
11         23%          reviews over je kookboeken
23         49%          de meer persoonlijke artikels (eigen keukenkast, koelkast, materialen,...)
15         32%          verslagjes van de Baking Challenge
6           13%          meer uitleg over iets dat in het nieuws is gekomen
1            2%          other


Het is duidelijk dat jullie de recepten heel erg leuk vinden om te lezen, maar ook de uitleg over bepaalde technieken doet het in mijn ogen verrassend goed. De meer persoonlijke artikels doen het ook beter dan ik in eerste instantie dacht, dus misschien komen er daar wel in de toekomst wat meer van! 


De minst leuke artikels vinden jullie:
Het patroon van dit antwoord is gelukkig min of meer het tegenovergestelde van de vorige vraag. Wat de meesten heel leuke artikels vinden, vinden dus ook maar een paar de minst leuke artikels. Wel moet je zien dat de schaal van deze grafiek veel kleiner is dan de vorige. Gemiddeld genomen vinden jullie dus niet zoveel artikels niet interessant. Wat wel veel geantwoord werd als minst leuk en maar weinig werd bestempeld als leuk zijn de kookboek reviews en meer uitleg over iets in het nieuws. Deze artikels kwamen eigenlijk al niet zo heel regelmatig voor en dat zal waarschijnlijk dus ook nog minder zijn in de toekomst.

Een goed recept is voor jullie:


    17   37%   iets dat er vooral heel lekker uitziet!
36   78%    iets dat vooral heel lekker smaakt!
19   41%   iets waar ik niet teveel speciale ingrediënten voor moet kopen
16   35%   iets waarvoor ik niet teveel speciale materialen in huis moet hebben
20   43%   een origineel recept, dat ik nog niet geproefd of gezien heb
13   28%   een gemakkelijk recept, ik sta liever niet té lang in de keuken
4       9%    een uitdaging, ik heb liever recepten voor gevorderden

Hier opnieuw geen grote verrassing: de leukste receptjes om te smaken, zijn die nadien ook het lekkerste smaken. Jullie zouden ook graag originele receptjes lezen, misschien is het leuk dat jullie op dit recept eens vertellen welke receptjes op koekjeshoek al origineel waren, want soms is het moeilijk om in te schatten wie welke recepten al kent. Verder willen jullie niet te veel speciale ingrediënten kopen, maar ik ga er vanuit dat alles wat in de gewone supermarkt te koop is, geen probleem is.

Verder vind 90% van jullie foto's bij recepten een grote meerwaarde, dus dat zal ik zeker blijven doen. 56% van jullie heeft al eens een receptje van Koekjeshoek uitgeprobeerd, ik hoop dat het gelukt is en gesmaakt heeft. Jullie hebben ook nog leuk advies gegeven en dus wil ik jullie allemaal bedanken, niet alleen voor het invullen van de enquête, maar ook voor jullie vele bezoekjes!

0 reacties:

Een reactie posten