/*

20 april 2011

Top 10 van recepten met weinig materiaal

Hoe meer ik bak, hoe meer materiaal ik ook aankoop om nog méér te bakken. Het is geen onlogisch gevolg waarschijnlijk. Maar niet iedereen heeft cupcakevormpje, staande mixers, blenders en andere benodigdheden in huis. Of ook voor wie wel zo bakverslaafd als ik is en ook eens graag op locatie bakt (op vakantie bijvoorbeeld), hier mijn top 10 van lekkere receptjes waar je niet veel voor nodig hebt!
Voor dit recept heb je nodig: een bakplaat en wat bakpapier (vaak zit dit al bij het bladerdeeg), een pannetje en een snijmesje. 
Je hebt niet veel materiaal nodig, maar met dit recept zal je ook niet heel erg het gevoel hebben dat je zelf iets gebakken hebt. En misschien ook wat minder indruk maken op degenen aan wie je het serveert. Om die reden krijgt dit de laatste plaats.

Nodig: een steelpannetje en een lepel
Ook dit recept vind ik leuk om te maken, maar is niet heel erg spectaculair.

Nodig: een steelpannetje en een lepel
Dit recept heeft in mijn ogen wat meer "jammie jammie" appeal dan de vorige twee, maar echt veel bakken doe je nu ook weer niet ;-)


7. Chocoladetruffels
Nodig: een steelpannetje en een lepel
In dit recept staat dat je de truffels kan vormen door ze in ijsblokvormpjes te steken, maar je kan ze ook gewoon rollen met je blote handen (en eventueel door cacaopoeder of amandelpoeder halen). 


6. Chocoballetjes
Voor dit recept heb je het minste nodig: iets om de koekjes en noten stuk te maken (je vindt altijd wel iets om mee te slaan), een mengkom en je blote handen. Het resultaat ziet er wel ook nog heel mooi uit en maakt indruk!

Nodig: een steelpannetje, lepel
Dit zijn twee leuke recepten die super smaken en er super uitzien. Mmm, ik heb er meteen weer zin in.

Nodig: een mengkom, een bakplaat, bakpapier en een lepel
Koekjes waar je geen handmixer voor nodig hebt om ze te maken en die ook nog eens goddellijk smaken! Voor dit recept heb je niet enkel weinig materiaal nodig, weinig tijd is hierbij ook geen probleem.

Nodig: een mengkom, een pakplaat, bakpapier en een lepel
De manier van werken en het nodige materiaal van deze koekjes lijkt heel erg op die van de pindakoekjes hierboven. Maar toch is dit resultaat leuker en heb ik al heel vaak de reactie gekregen "dit heb je toch niet zelfgemaakt?". Jawel dus :-)

1. Moulleux
Nodig: een mengkom, een garde, een pannetje en iets om je moulleux in te bakken: koffietassen kunnen ook dienst doen!
Deze moulleux zijn by far de lekkerste, meest impressionante resultaten van deze lijst! Maar helaas, voor deze lekkernijtjes heb je het meeste materiaal nodig. 

0 reacties:

Een reactie posten