/*

18 maart 2011

Recept: Vanillepudding zonder pakje

Een week geleden heb ik voor het eerst pudding gemaakt zonder een puddingpoeder uit een pakje. Ik heb een tijdje moeten zoeken achter een recept, want blijkbaar zijn de puddingpoedertjes zo vanzelfsprekend in België dat iedereen ze gebruikt! Dit recept vond ik op een Amerikaanse blog en het leek mij wel erg op de vanillepudding die wij hier uit de pakjes gewoon zijn. Veel meer werk bleek de pakjesloze pudding niet te zijn, dus ik vraag mij af waarom het zo vanzelfsprekend is dat wij altijd een pakje gebruiken. Ik moet wel zeggen dat hij uiteindelijk wel een andere kleur, structuur en smaak heeft, maar ik vond hem best wel lekker en wil hem vaker maken, om eens een beetje een ander smaakje te hebben. Mijn vriend heeft meer een voorkeur naar de pudding met een pakje Imperial. Hier het recept voor als jullie ook eens willen proberen:


Voor 6 kleine porties:
475ml + 160ml volle melk
110 gram suiker
35 gram maïszetmeel (of maïzena)
1/4 theelepel zout
een halve vanilleboon (of 2 theelepels vanille-extract)
1 ei


Zo ga je te werk:
1. Doe de 475ml melk in een pannetje samen met de halve vanilleboon en breng aan de kook op een zacht vuurtje.
2. Meng de suiker, maïszetmeel, zout in een kommetje.
3. Klop de overige 160ml melk met een kleine garde of vork bij het mengsel tot dat alles goed opgelost is, zorg dat er geen klontertjes meer inzitten. Voeg het ei toe en klop opnieuw.
4. Neem de melk van het vuur als deze kookt en voeg heel geleidelijk het mengsel in het kleine kommetje aan de melk toe. Klop ondertussen met de garde tot alles is opgenomen.
5. Zet het pannetje opnieuw op het vuur en meng nu met een houden lepel of een spatel. Kook voor 1 minuut (dit is zodat het ei en de maïszetmeel voldoende gekookt worden).
6. Verdeel de pudding over je kommetjes en zet ongeveer 2uur in de frigo om stijf te worden.
Smakelijk!


Hebben jullie al eens pudding gemaakt zonder een puddingpoeder? Wat vonden jullie ervan? 

1 reacties:

Peter Dekkers zei

Mmm net zoals m'n oma maakte!

Een reactie posten