/*

04 maart 2011

Recept: Supergemakkelijke pindakaaskoekjes!

Afgelopen zondag had ik zin om wat te bakken, maar helaas, mijn fijne suiker was volledig op. Omdat ik niet direct een leuk receptje zonder suiker wist, ging ik mijn lijstje "nog uit te proberen" receptjes af die tussen mijn favorieten in mijn internetbrowser staan. Uiteindelijk koos ik voor de pindakoekjes van Mub. Het recept is zo gemakkelijk als de koekjes lekker zijn! Heb je nog nooit gebakken, dan is dit een ideaal beginnersrecept! Je hebt zo goed als geen speciaal bakmateriaal nodig, behalve natuurlijk een paar ingrediënten en een oven. 


Ingrediënten (voor 12 grote koekjes):
225 gram pindakaas
1 ei
145 gram bruine suiker
50 gram fijne suiker
1/2 theelepel vanille-extract of 2 druppels vanille-essence
1/2 theelepel natriumbicarbonaat of baksoda
Zo ga je te werk:
1. Meng alle ingrediënten in een kommetje goed door elkaar. Dit kan gewoon met een lepel.
2. Verdeel het mengsel in kleine hoopjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk aan met een lepel, vork of glas.
3. Bak voor ongeveer 11 minuten aan 175°C. Mijn koekjes waren vrij groot, dan is het nodig om ze een paar minuutjes langer te laten staan. Je ziet aan het deeg of ze gebakken zijn of niet.
4. Laat eerst een paar minuutjes op de bakplaat afkoelen en laat dan verder afkoelen op een rooster.
5. Smullen maar!! De koekjes zijn lekker chewy en superverslavend. Ik had mijn 6 koekjes (ik had de helft van het recept gemaakt) op 2 dagen opgesmuld, oeps!

0 reacties:

Een reactie posten