/*

23 maart 2011

Mix of nix? Mix voor cupcakes van FunCakes

Voor zij die al op online bakwinkeltjes bestellingen gedaan hebben, zal FunCakes wellicht geen onbekend merk zijn. In de regulieren supermarkten daarentegen zal je de FunCakes producten niet zo snel vinden. FunCakes heeft in zijn assortiment veel (bak)mixen, maar ook suikerfondant en taartdecoraties. Bij een bestelling besloot ik te beginnen met een eenvoudige mix: die voor cupcakes. Na een aantal weken in de voorraadkast gestaan te hebben, haalde ik hem eens boven. Hier mijn verslagje :-)



Wat staat er op de verpakking?
Ik moet zeggen, de verpakking vind ik heel leuk, een beetje kleur en vrolijkheid mag wel in een voorraadkast. Verder vind ik het ok dat het "gewoon" een zak is zonder kartonnen doos, want aan die dozen van mixen kan ik mij wel eens ergeren (vooral als ze halfleeg blijken te zijn, maar daarover een andere keer meer).
Back to the point, wat staat er op? Wel, weinig beloftjes, maar bij de ingrediënten best wel veel E-nummers, dat viel mij gelijk op. E450, E500 zijn vrij traditioneel en zorgt dat het deeg rijst, maar er zit ook E477, E202, E415 en E160b in. Die laatste is een kleurstof, en ik moet eerlijk zeggen, dat vind ik wat minder leuk in een bakmix. De kleur die het zou moeten geven is rood - roodbruin en ik vraag me af welke kleur mijn cupcakes zouden hebben zonder deze kleurstof. Toch een beetje raar, niet? 


Dit moet je zelf toevoegen:
5 medium eieren en 250 gram roomboter of margarine. Per helf van het pak trouwens, want met één pak kan je 2x 20 à 24 cupcakes maken.


Hoe is de uitleg van de bereidingswijze?
Dit is echt een pluspunt aan deze mix! Alles staat heel duidelijk uitgelegd: ingrediënten op kamertemperatuur, hoeveel gram 5 eieren zijn voor moest je te kleine of te grote eieren in huis hebben, hoe vol je je papieren bakvormpjes met doen , hoe je kan variëren met smaken en hoe je in plaats van cupcakes ook een volledige cake kan maken met deze mix. Ervaren bakkers/baksters zullen deze zaken waarschijnlijk wel weten, maar voor een beginner toch wel handig!
Van welk werk bespaar je jezelf?
Als ik deze mix vergelijk met de cupcakes die ik gewoonlijk maak, gaat het met deze mix toch een stukje sneller. Je kan alles in één keer in de kom doen, geen stuk voor stuk toevoegen van de eieren en drie keer een beetje bloem en melk. Hup, alles in één keer in de kom en mengen maar. Vooral als je een staanmixer hebt ontzettend handig, dan hoef je bijna niks te doen.


Hoe is het resultaat?
Heel eerlijk, heel lekker! De cupcakes zijn lekker zacht, luchtig en erg vanille-achtig met een geur die ik me nog steeds kan herrinneren. Ik vind ze echt een superstructuur en supersmaak hebben! Als ik er aan denk dat er kleurstof in de mix zit, vind ik het wel nogal vreemd dat de cupcakes zo licht van kleur blijven, normaal is dat niet zo het geval bij mijn cupcakes. Je ziet het, ik ben geïntrigeerd door de kleurstof, als er iemand is die me dit kan uitleggen, be my guest :-)


Zou ik de mix aanraden of opnieuw gebruiken?
Jullie hebben het misschien al door, dit is een volmondige ja en ja! Niet elke keer dat ik cupcakes maak, maar wel die keren dat ik meer zin heb in het versieren van de cakes dan het afwegen van ingrediënten.


Hebben jullie deze mix al eens geprobeerd? Lekker handig of toch maar niet? Ik ben ook benieuwd naar jullie verdikten :-)

0 reacties:

Een reactie posten