/*

02 maart 2011

Mix of nix: Cookies van Aveve

Deze Cookies mix had ik eigenlijk al maanden in huis. Ik was van plan om er koekjes in allerlei leuke vormpjes van te maken en dan te versieren met gekleurd glazuur. Uiteindelijk is dat er nooit van gekomen, maar heb ik deze mix uit de kast gehaald toen ik nood had aan iets lekkers, maar niet veel tijd (lees zin) om té lang in de keuken te staan. Jaja, je leest het goed, dat komt ook af en toe voor. Het werden dus gewoon ronde koekjes, zonder glazuur, met af en toe een paar amandelschilfers erbovenop.Wat staat er op het pak? Wat zit er in het pak?
"Voor heerlijke, knapperige koekjes", duidelijke instructies en zelfs een variatietip: het toevoegen van amandelschilfers. In het pak zit 400 gram koekjesmix, terwijl de instructies voor 200 gram koekjesmix (ongeveer 20 koekjes) is, je kan er dus twee keer mee aan de slag.


Dit moet je zelf toevoegen:
Water en boter, gemakkelijker kan het toch écht niet. Wie heeft er nu geen water en boter in huis? 


Van welk werk bespaar je jezelf?
Bij deze mix hoef je ten eerste al geen eieren te breken, suiker en bloem af te wegen en een smaakje toe te voegen. Andere koekjes- en cakemixen bestaan vaak enkel uit bloem, suiker en een smaakje, maar bij deze zit ook nog heeleipoeder, een ei in poedervorm dus. Handig voor als je dat niet standaard in huis hebt. Verder heb je bij deze koekjesmix geen nood aan een elektrische klopper, die je bij andere boterkoekrecepten vaak wel uit de kast moet halen om de boter luchtig te kloppen. Terwijl je dus bij "nix" moet vertrekken van boter en eieren op kamertemperatuur en eerst een paar minuten al je ingrediënten moet afwegen, kan je bij dit recept direct van start gaan. Zelfs als je boter standaard in de koelkast ligt. De enige vertraging zit erin dat je je deeg 15min in de koelkast moet leggen, maar dat is in principe 15min niets doen, daar gaan we niet over klagen, toch?
Wat moet je wel nog doen?
Je moet alle ingrediënten bij elkaar doen en kneden tot alles god gemengd is. Dan maak je een rolletje van het deeg, ongeveer 15cm lang en pakt het in in wat huishoudfolie. Na 15min afkoelen in de koelkast, kan je het rolletje in 20 schijfjes snijden en bakken. Of je kan kiezen om het deeg uit te rollen en er verschillende leuke vormpjes uit te kneden. Bak 10min in een oven aan 180°C en laat afkoelen op een taartenrooster.


Hoe is het resultaat?
Heel lekker! Het lukte mij wel niet om de koekjes zo mooi bruin te krijgen als op de verpakking, maar ze waren toch heel lekker van smaak. De koekjes met de amandelschilfers waren mijn persoonlijke favoriet, omdat die toch net iets specialer zijn dan zomaar een suikerkoekje.


Zou ik de mix aanraden of opnieuw gebruiken?
Aan zij die weinig bakken, weinig geduld hebben of hun tijd liever besteden aan het met glazuur versieren van de koekjes, raad ik zeker deze mix aan! Hij is echt heel gemakkelijk in gebruik: je moet bijna geen extra ingrediënten in huis hebben, je hebt geen elektrische klopper nodig en de uitleg staat ook zo geschreven dat je zelfs geen deegrol nodig hebt om de deeg in ronde schijfjes te krijgen.
Of ik hem zelf nog opnieuw zou kopen? Misschien wel! Voor die dagen dat ik een beetje lui of ongeduldig ben ;-)

0 reacties:

Een reactie posten