/*

07 maart 2011

Originele lunch wraps & snack bags!

Twee weken geleden heb ik een leuk pakje aangekregen! Op Etsy had ik namelijk lunch wraps en snack bags besteld en ik ben er heel blij mee. Waarschijnlijk denken jullie nu "wat had je besteld?". Wel, laat het me uitgebreid uitleggen.Ik maak zo god als al mijn koeken die ik meeneem naar het werk zelf. Maar een vervelend nadeel aan zelfgebakken koekjes of ander gebak is dat ze zonder verpakking komen. Telkens zat ik ze 's morgens dus snelsnel in wat aluminiumfolie te wikkelen om mee te nemen naar het werk. En eerlijk gezegd, omdat het veel te snelsnel moest gebeuren, zat er vaak veel meer aluminium rond dan eigenlijk nodig was. Nu is aluminumfolie niet zo goed voor het milieu, maar ik vond maar moeilijk een alternatief. Alles in doosjes stoppen gaat ook, maar dan kom je elke avond thuis met een tas vol lege doosjes, dat vond ik nogal nutteloos en onhandig. Maar dan kwam ik online dus de lunch wraps en snack bags tegen..

Als je op etsy zoekt naar "lunch wraps", kom je op vele leuke winkeltjes die stofjes verkopen in allerlei leuke printjes en vormen, maar die zich er allemaal toe lenen om je middaglunch in te verpakken. Ik koos Mada's Place uit alle winkeltjes en besloot er 2 sandwich wraps en 2 snack bags te bestellen.


Sandwich wraps zijn stoffen doeken met aan de buitenkant vaak een leuk patroontje en vanbinnen een soort speciale, gladde stof, die ervoor zorgt dat je boterhammen lekker vers blijven. Op het stof zijn velcro strips aangebracht om het stof te kunnen sluiten. In het midden kan je dus je boterhammen leggen, sluiten en het pakje is klaar om mee te nemen. Let op, je kan er natuurlijk geen half brood tussen krijgen, dus ik denk dat het eerder is afgestemd op een kinderapetijt dan die van een werkman. Vier sneden brood is zowat het maximum.
Als het tijd is voor lunch, heb je zelfs je persoonlijke
Heb je alles opgegeten? Dan kan je de doek uitschudden boven de vuilnisbak en schoonvegen met een vochtige doek. Is hij echt heel vuil? Dan kan je hem zelfs in de wasmachine laten meedraaien!


De snack bags werken eigenlijk hetzelfde, alleen hoef je deze niet dicht te plooien, maar zijn het zakjes met een velcro sluiting over heel de lengte van de opening. Vanbinnen vind je opnieuw dezelfde gladde stof, dat trouwens waterafstondende nylon is.
Ik moet zeggen dat ik tot nu toe vooral de snack bags geweldig vind! Voor mijn brood gebruikte ik al een boterhammendoos en ik moet zeggen, de wraps zijn niet echt veel handiger, alleen maar mooier. Als je iets te veel boterhammen bij hebt, komen er toch kleine openingen in de plooien en daardoor kruimels in je tas.
De snack bags vind ik wel een echte aanrader! Deze zijn helemaal kruimeldicht en je kan er veel meer in kwijt dan dat ik verwacht had! Zelfs al bak je nooit koekjes, altijd individueel voorverpakte koekjes kopen is ook niet goed voor het milieu. Met deze zakjes in huis, kan je grote verpakkingen kopen en de koekjes overladen naar je eigen zakje. Wat trouwens ook handig is voor noten, snoepjes en kleine koekjes zoals m&m's en letterkoekjes. Gedaan met allemaal die kleine pakjes te kopen! 's Morgens pak je je snack bag, vul je met een handvol en klaar!

Wat vinden jullie ervan: leuk? handig? of toch een tikkeltje overbodig?
Hoe nemen jullie jullie lunch en koekjes mee naar het werk of school?


P.S. Ben je handig met een naaimachine? Op etsy kan je ook verschillende naaipatronen en instructies vinden om dit soor zakjes en wraps te maken. Kijk
maar eens hier en hier.

0 reacties:

Een reactie posten