/*

16 maart 2011

Lenteschoonmaak: de oven

De lente komt er bijna aan! Het zonnetje begint te schijnen, de wind wordt minder koud en dan kunnen de ramen opengezet worden en het huis helemaal gepoetst! Het zonnetje zorgt voor wat extra energie en dan krijg ik de moed om ook de klusjes aan te pakken die ik anders heel erg lang uitstel. Een van die klusjes is de oven propermaken. Ik denk dat dit al vanaf januari op mijn "to do" lijstje stond, maar telkens werd het weer uitgesteld en telkens werd het probleem erger. Tot twee weken geleden, toen ik mijn superreinigende bus ter hand nam.

Het ovenpoetsmiddel dat ik in huis heb heeft vanzelfsprekend op de bus staan "voor hardnekkig en ingebakken vuil". Ik ben van dit middel (Bref) best tevreden. Je moet moet heel krachtig met de bus schudden, een wit laagje spuiten over alles dat je wil poetsen, 5 minuten wachten en het dan wegvegen met een vochtige doek. 
Tijdens het wachten zie je het schuimlaagje al half wegtrekken met een soort van sissend geluid. Een goed teken, want dan is het schuim je vuil aan het oplossen! Enige voorzichtigheid is wel aangewezen met deze spuitbus, want het goedje is heel erg chemisch en pakt ontzettend op je adem. Ik heb er niet veel vertrouwen in dat het gezond is, eerlijkgezegd.
Maar het resultaat mag er wel zijn. Zonder al te veel werk, krijg je vooral de binnenkant van de oven weer helemaal vuilvrij en glanzend. Het goedje werkt wel minder goed op de buitenkant van je oven en je ovenraam, het lijkt vooral bedoelt voor het materiaal aan binnenkant. Voor de zekerheid heb ik alles twee keer behandeld, maar properder dan dit lijk ik het echt niet te krijgen. Omdat het zo'n chemisch goedje is en erg ruikt en op je adem pakt, zorg ik wel dat ik alle schuim zo goed mogelijk verwijderd heb, ook dan nog zet ik de oven een tijdje terug aan zonder eten erin want dan er nog precies een geurtje vrij. Ahja, en mijn schuursponsje gaat natuurlijk recht de vuilbak in, meestal is het toch stuk na een hele ovenschoonmaak.
Vinden jullie de oven kuisen ook zo een vervelende taak? Welk product gebruiken jullie?

0 reacties:

Een reactie posten