/*

09 maart 2011

Jullie mening: Nespresso cups hervullen - Geniaal of Gierig?

Mijn vriend en ik zijn totaal geen koffiedrinkers. Daarom zal je oop mijn blog niet snel een blogje over koffie tegenkomen. In onze keuken staat geen koffiezet, dus als je bij ons op bezoek komt, moet je het stellen met een schamel kopje oploskoffie.
Toch trok dit berichtje over koffie mijn aandacht gisteren op De Standaard Online. De Nespresso cups zelf bijvullen zou je 5x je geld besparen. Omdat ik wel een beetje hou van geknutsel en doe-het-zelf prulletjes, besloot ik naar het filmpje te kijken. En wat bleek? Het ziet er eigenlijk helemaal niet zo ontzettend moeilijk en een heus gedoe uit. Zelf je koekjes bakken in plaats van ze in de winkel te kopen kost je veel meer werk, denk ik dan. Maar bij de commentaren zag ik dat je er toch verschillende gedachten bij kunt hebben.
Al browsend tussen de reacties op het youtube filmpje evolueerde mijn idee over het zelf bijvullen van Nespresso cups van:
1. Dit is geniaal! Maar liefst 5 keer goedkoper dan de echte cups uit een winkel! Dat is toch veel geld! En je hebt nieteens speciaal materiaal nodig. Moest ik Nespresso drinken, ik zou het wel eens uitproberen.


2. Maar eigenlijk, moest ik zo een Nespresso machine hebben, dat is toch eigenlijk ook niet zo goedkoop. Waarom zou je zo'n duur machine kopen en dan gaan zitten zeuren over hoe duur de cups zijn? Als je zo'n machine koopt weet je toch dat je daarvoor moet betalen?


3. Maar misschien is't ook wel interessant om eens te experimenteren met de koffie die je in de cups stopt. Misschien eens vullen met Fair Trade koffie, Nespresso is waarschijnlijk niet Fair Trade, of wel?


4. Uiteindelijk is de smaak van de Nespresso toch meer te danken aan het machine en de manier waarop de koffie gezet wordt dan aan de cupjes, dus misschien kan je ook wel gewoon goedkopere koffie kopen om de cupjes te vullen.


5. Maar waarom  hebben ze bij Nespresso dan 20 verschillende smaken? Misschien zit de smaak toch in de cup en niet in het toestel. Wat weet ik er ook van, ik drink helemaal geen koffie.


6. Bovendien, gaan die zelfgemaakte cups je dure machine niet stuk maken? Daar zit ge dan met uw 20 cent winst per cupje, is je machine stuk. En de waarborg zal dat wel niet dekken als je er foute cupjes in stopt.


7. En uiteindelijk: hebben ze ook meegeteld dat je misschien een tijdje bezig bent met het vullen van die cupjes? Een fijn taakje lijkt me dat ook niet. Als ik mezelf nu 8€ per uur zou betalen om die cupjes te hervullen, heb ik dan nogsteeds winst?

Als het al niet duidelijk mag zijn, er valt dus veel te denken over het hervullen van de Nespresso cups.
Nu interesseert mij: wat denken jullie erover? Hebben jullie een stel vuile vingers ervoor over om een aantal eurocenten te besparen? Hebben jullie een Nespressomachine in huis en zouden jullie het doen? Maar ook hypothetische meningen zoals de mijne zijn altijd welkom. Ik ben benieuwd!

0 reacties:

Een reactie posten