/*

11 februari 2011

Recepten: chocolade cake en vanille frosting (cake pops)

Vorige week heb ik jullie uitgelegd hoe dat je cake pops kan maken met eender welke cake en frosting. Vandaag wil ik jullie toch ook de recepten geven waarmee ik voor de eerste keer mijn cake pops maakten. Zo ben je misschien wat zekerder dat het lukt. Ik vond de cake op zich ook wel héél erg lekker, hij smaakt een beetje zoals de chocolade-amarettocake, maar dan is hij minder vochtig. Dus je hoeft met deze recepten niet persé cake pops te maken, je kan de frosting ook gewoon over de cake uitsmeren en daar lekker van smullen!



Chocoladecake (Ons Bakboek)
Ingrediënten:
250 gram chocolade
200 gram boter
4 eieren
250 gram bloemsuiker
75 gram amandelpoeder
250 gram zelfrijzende bloem
Zo ga je te werk:
1. Smel de chocolade en de boter in een pannetje op een laag vuurtje. Roer regelmatig en haal van het vuur af zodra alles gesmolten is. Laat even afkoelen en giet in een mengkom
2. Doe de eierdooiers 1 per 1 bij de chocolade en meng met een klopper.
3. Voeg de bloem, suiker en het amandelpoeder toe en meng opnieuw. Het deeg wordt nu heel erg korrelig en droog.
4. Klop de ewitten stijf en voeg ze toe aan het mengsel. Spatel het er voorzichtig onder.
5. Giet het beslag in een bakvorm en bak voor ongeveer 1u in een oven aan 175°C. Controleer met een tandenstoker of de cake klaar is.


Vanillefrosting (Martha Stewart)
Ingrediënten
45 gram boter (kamertemperatuur)
200 gram bloemsuiker
2 eetlepels (30ml) melk
0,5 theelepel vanille extract
een klein beetje zout
Zo ga je te werk
Doe al de ingrediënten in één kom en klop (met een elektrische klopper) tot het een luchtige, goed gemengde massa is.
Je kan de frosting 3 dagen in je koelkast bewaren, dek hem dan af met wat huishoudfolie en laat eerst op kamertemperatuur komen voor je hem gebruikt.


Met deze twee recepten kon ik zo'n 70 cake pops maken. Om deze nog te bedekken met een laagje chocolade gebruikte ik maar liefst 250 gram chocolade.


Veel plezier!

0 reacties:

Een reactie plaatsen