/*

18 februari 2011

Recept: Wafels op grootmoeders wijze

Wafels op grootmoeders wijze, maar helaas niet op mijn grootmoeders wijze. Ze zijn op de wijze van de grootmoeder van Ons Bakboek. Het geheime ingrediënt van Ons Bakboek hun grootmoe? Vanillepoeder of ook wel puddingpoeder. Dat maakt de wafels lekker zacht. Ik bakte ze al een maanden geleden, maar nu dat ik de foto's terugzie, krijg ik er weer veel zin in! Opgepast, het is verleidelijk om veel van het deeg te snoepen, maar het resultaat is veel beter (en minder zwaar op de maag).Ingrediënten (voor +/- 25 stuks)
500 gram bloem
snuifje zout
1/2 theelpel natriumbicarbonaat of bakpoeder
400 gram boter
300 gram fijne suiker
2 zakjes vanillesuiker
1/2 zakje vanillepoeder of puddingpoeder 
6 eieren
1. Meng de bloem, zout, bakpoeder, suiker, vanillesuiker en het vanillepoeder in een kom. Maak een grote kuil in het mengsel.
2. Smelt de boter, laat even afkoelen en klop de eieren erin los. Giet het mengsel in het kuiltje.
3. Meng, met een houten lepel, de droge ingrediënten en de boter doorelkaar tot het een gladde massa is.
4. Laat het deeg enkele uren rusten onder een handdoek.
5. Gebruik daarna het deeg om wafels te bakken. Neem wat beslag op een lepel en breng direct op je wafelijzer aan. Ik vind het het gemakkelijkst om met twee eetlepels te werken om het beslag aan te brengen.
6. Bak volgens de richtlijnen van je wafelijzer tot ze een mooi kleurtje hebben. Neem ze van het ijzer af met een wafelvork en laat afkoelen op een taartrooster.


Smakelijk!

2 reacties:

Anoniem zei

Mijnen hond eet het ook, dus is het echt lekker!

Anoniem zei

haha

Een reactie posten