/*

12 januari 2011

Review: Frifri wafelijzer MP 100A

Ik heb zelf geen wafelijzer, maar mag altijd het ijzer van mijn moeder lenen. Zij bezit dus dit Frifri wafelijzer en als ik wat centjes gespaard heb, ga ik waarschijnlijk hetzelfde wafelijzer voor mezelf kopen. Benieuwd waarom?Eén van de grootste troeven van dit wafelijzer is dat je er vier soorten bakplaten bij kan kopen: gewone wafels, kleine dunne wafeltjes, croque-monsieur en gril. Mijn moeder heeft alleen de twee bakplaten voor de wafels, dus ik kan niet zeggen hoe goed de croque-monsieur en gril zijn. Maar het ijzer werkt heel goed voor wafels, dus ik verwacht hetzelfde voor de andere twee opties. Ik vind het heel handig dat je met één machine meerdere dingen kan doen. Dit bespaart heel wat plaats in je keukenkasten en volgens mij ook wel wat geld uit je portefeuille, moest je alles anders apart kopen. De bakplaten zijn heel gemakkelijk te verwisselen met het ijzeren haakje dat je aan de zijkant ziet. Je kan dan ook de bakplaten op deze manier heel gemakkelijk afwassen, want dat kan nog wel eens een moeilijk werkje zijn bij andere wafelijzers.
De bladen zijn bovendien voorzien van een anti-aanbaklaag, wat niet alleen zorgt dat je wafels niet aan het ijzer blijven plakken, maar ook dat je geen boter hoeft te gebruiken. Als je boter moet gebruiken, loopt het vet vaak tussen de twee bakbladen naar buiten en moet je dat regelmatig opvegen, dus geen boter gebruiken is wel een gemak.
De temperatuur van de bladen en de opening tussen de twee bladen kan ook eenvoudig geregeld worden, wat een belangrijk detail is als je verschillende diktes van wafels kan maken met één toestel.

Nadelen zijn echter dat de electriciteitskabel zeer kort is. Mijn moeder kan het wafelijzer op haar aanrecht zetten waar ze een stopcontact dichtbij heeft en dan is dit geen probleem. Maar ik heb geen stopcontact meer vrij op mijn aanrecht, dus wou wafels bakken op de keukentafel. Een verlengdraad is dan bijna niet onmisbaar.
Een ander nadeel vond ik ook het draaien van de wafelbladen. Je kan met dit toestel wel draaien, maar het onderstel is niet zo stabiel bij het draaien. Daarom draai ik niet met dit toestel, maar dit maakt niet erg uit, de wafels zijn even lekker.

De prijs voor dit toestel is trouwens tussen de 70 en 100€, naargelang het aantal bakplaten dat mee in de prijs gerekend zijn en de winkel. 

Bezit jij een wafelijzer of leen je er ook meestal eentje? Ben je tevreden over jouw toestel?

0 reacties:

Een reactie posten