/*

14 januari 2011

Recept: Harde wafeltjes

In mijn familie is het een traditie om deze wafeltjes te maken tussen Kerst en Nieuwjaar. Ik weet eigenlijk niet waarom, maar het is zo en dus maken we ze alleen maar dan. Maar als je wilt, kan je ze natuurlijk maken wanneer je daar maar zin in hebt. Je hebt voor deze wafeltjes een wafelijzer nodig met kleine vierkantjes, ik leen altijd het wafelijzer van mijn moeder, een Frifri. Dit is het recept dat wij al jaren gebruiken:

Dit heb je nodig voor ongeveer 80 kleine wafeltjes:
500 gram gewone  bloem
250 gram boter
300 gram suiker
2 eieren (kamertemperatuur)
12 gram of 1,5 pakje vanillesuiker
1 eetlepel cognac of rum (optioneel, maar hier worden ze wel lekker zacht van)
Zo ga je te werk:
1. Meng de bloem, suiker en vanillesuiker onder elkaar
2. Maak een kuiltje in het mengsel en doe daarin de eieren, boter en cognac.
3. Meng alles onder elkaar met een houten lepel en kneed daarna goed tot een grote bol.
4. Laat optioneel een nachtje rusten, als je dit doet, kneed het deeg dan opnieuw goed door de volgende dag.
5. Rol bolletjes van ongeveer 2cm diameter en bak in een wafelijzer voor fijne wafeltjes.
6. Laat de wafeltjes afkoelen op een taartrooster en bewaar nadien in een goed afgesloten doos. Hoe verser je de wafeltjes opeet, hoe zachter.


Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie plaatsen