/*

31 januari 2011

Mix of nix? Muffins van Dr. Oetker

Tijd voor nog eens een mix of nix. Mijn reden om deze mee te nemen uit de supermarkt is dat er zo veel reclame over gemaakt wordt op tv. Zo een schattig klein jongetje die dan muffins uitdeelt aan al zijn vriendinnetjes, ken je die? Klik hier om hem op youtube te zien. Vooral de "liefde is iets moois, gelukkig maar dat je het met bakken zeggen kan", doet toch iedereen overtuigen om snel de keuken in te springen, of niet? Werk dit alleen bij mij? En nu wou ik wel eens uittesten of liefde in de vorm van een Dr. Oetker muffin meer geapprecieerd zou worden dan liefde in de vorm van een andere zelfgemaakte muffin. Of het zo was, vraag je je af? Ik zal misschien een tip van de sluier lichten: er staat hier nog veel liefde in de kast.. Wat staat er op het pak?
Dr. Oetker belooft je dat als je deze mix gebruikt, het altijd zal lukken! Enige beloftes over smaak of textuur worden niet gedaan. Het pak lijkt er heel erg op dat ze iemand die nog nooit heeft gebakken willen overtuigen om dit toch maar eens een kans te geven. Alles staat heel duidelijk uitgelegd, zelfs met foto's, die je normaal zelden tegenkomt op bakmixverpakkingen. 
Dit zit er in het pak:
300 gram deegmix, 70 gram chocoladestukjes en 12 muffinvormpjes


Dit moet je zelf toevoegen:
2 eieren, 125ml olie en 75ml water of melk


Van welk werk bespaar je jezelf?
Net zoals alle andere cakemixen (en verwanten), hoef je met deze mix geen bloem, suiker en bakpoeder af te wegen. Dat is normaal niet zo heel veel werk, een 5 minuutjes ofzo. Maar als je echt helemaal geen zin hebt om zelf cakejes te maken, maar wel je liefde wilt tonen, zijn 5min een wereld van verschil, nietwaar? ;-)


Dit moet je wel nog doen:
De eieren, olie, melk en cakemix goed mengen. Dit komt neer op enkele minuutjes kloppen met een elektrische klopper. Daarna moet je de vormpjes vullen met het cakebeslag en ze bakken.
Hoe was het resultaat?
Hier is dé vraag. Nu zijn we eindelijk aan het interressante deeltje van dit blogje terecht gekomen. Ik vond de cakejes er wel goed uitzien, maar hélemaal niet lekker. Ik had dit nog nooit meegemaakt, maar dit lustte ik echt volledig niet! Ook mijn vriend was er niet weg van. Ligt het aan de cakemix? Wel nee, eigenlijk niet. Wat ik niet lust is namelijk de zonnebloemolie die ik er in gedaan heb. Op het pak raden ze je aan om olie te gebruiken en als voorbeeld geven ze zonnebloemolie. Dat is niet heel vreemd, bij muffins wordt vaak olie gebruikt, maar blijkbaar is die olie toch geen spek voor mijn bekkie. Er zijn ook mensen (ja, ik heb het dus aan iemand gegeven en gezegd "ik vind dit echt heel vies.. maar wilt gij eens proeven?") die helemaal niet proefde dat er olie in plaats van boter inzat en die de cakejes zelfs lekker vonden. Maar als ik nu heel eerlijk ben.. 10 van de cakejes staan hier nog altijd in de kast, terwijl ik ze twee weken geleden gemaakt heb. Zonde.. 


Zou ik de mix aanraden of zelf opnieuw gebruiken?
Wel, op zich is er met deze muffinmix van Dr. Oetker niks mis, dus ik zou het niet afraden om deze te gebruiken, maar ik zou je wel aanraden om boter te gebruiken in plaats van zonnebloemolie. Op de verpakking staat dit ook als een extra tip voor variatie onderaan. Heb je graag zonnebloemolie in je muffin, dan mag je natuurlijk deze mix naar believen gebruiken.
Aangezien ik nog 10 muffins hier staan heb, geloof ik niet dat ik deze mix snel terug in handen zal nemen in een winkel. Maar als ik het doe, dan maak ik ze wel zeker met boter. Ik heb mijn lesje wel geleerd. 


Nu vraag ik nog aan jullie:
Hebben jullie wel eens zonnebloemolie gebruikt in gebak? Vond je dit lekker en vind je dat ik ongelijk heb, let me know :-)

0 reacties:

Een reactie posten