/*

08 januari 2011

Mijn bakgerelateerde kerstcadeautjes

Op aanvraag maak ik altijd een verlanglijstjes over wat ik graag cadeau zouden krijgen met Kerst. Op mijn lijstje stonden er, zoals gebruikelijk, veel bakspullen. Al de bakspullen die op mijn lijstjes stonden heb ik ook gekregen. Ben je benieuwd wat ik gevraagd en dus gekregen heb? Klik dan zeker door.


1. Kookboek "Bakken" van James Peterson

Dit is mijn grootste cadeau van alle bakspullen en ik ben er heel blij mee. Eigenlijk had ik een ander kookboek op mijn lijstje staan, desserts van De Kookschool, maar met dit boek ben ik minstens even blij. Ik kende het boek niet echt, maar als je even de achterkant leest en door het boek bladert, heb je snel door dat dit een super boek is. Op de achterkant staat er "met meer dan 300 recepten en technieken en 1000 foto's" en als je snel door het boek bladert, vallen vooral die foto's op. Vooral bij de technieken zijn veel mooie foto's terug te vinden van hoe je nu net te werk moet gaan.
Toen ik voor het eerst door dit boek bladerde dacht ik "oh nee, nu kan ik nooit meer een bakboek vragen!", want dit is een echt basiswerk! Je kan het een beetje vergelijken met Ons Kookboek van de Boerinnenbond. Maar uiteindelijk, nu ik er al wat meer door gebladerd heb, besef ik toch dat ik nog meer en andere recepten zou willen maken dan in dit boek. Er staan bijvoorbeeld niet zoveel koekjesrecepten in, dus daarvoor kan ik volgend jaar toch nog een boek vragen, als kookboekverzamelaarster.
Over dit boek ga je binnenkort nog wat meer nieuws kunnen lezen op mijn blog en als ik het al wat langer heb, komt er ook een review van.2. Een wat kleiner cadeautje: een pizzasnijder (Brabantia)
Nu zie ik je misschien al denken: een pizzasnijder, bakgerelateerd?! Maar deze snijder ga ik niet voornamelijk gebruiken om pizza te snijden, maar ook om suikerpasta te snijden. Je hebt het misschien al eens gezien of gelezen, maar een pizzasnijder zou ideaal zijn om suikerfondant te snijden doordat het zo scherp en dun is. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar momenteel snij ik mijn suikerfondant met een aardappelmesje en dat gaat niet zo vlot, dus ik geloof er in dat dit beter zal werken. Hij is trouwens van Brabantia, wat ik een supermerk vind, dus ik heb er wel vertrouwen in. Er zit trouwens ook een beschermplastiekje over, dat je gemakkelijk kan sluiten met een drukknopje. Dat maakt deze snijder ladevolspullen-veilig ;-)

3. Een crême brulée brander (Chef's Torch)
Grappig weetje: ik heb exact dezelfde crême brulée brander aan mijn moeder cadeau gedaan met Kerst. En deze kreeg ik een paar dagen later van de familie van mijn vriend. Ze komen uit Blokker. Ik had die van mijn moeder al uitgetest en zelf nog eens goedgekeurd, dus ben best wel blij met net dezelfde. Blij dat ik een goed cadeau gegeven én gekregen heb ;-) Ik heb er wel nog niks mee gebrand, maar het zal waarschijnlijk niet te lang meer duren eer ik mijn eerst crême brulée maak. Let er trouwens op dat als je een crême brulée brander koopt, dat je dan ook direct een gasbusje moet kopen om de brander mee te vullen, dit zit er niet in bij aankoop!

4. Aperitiefglaasjes (Durobar)
Nu denk je misschien weer: aperitiefglaasjes?! Maar, aperitiefglaasjes hoef je niet enkel bij het aperitief te gebruiken! Deze glaasjes ga ik ook gebruiken bij deserts. In 2010 was het heel erg "in" om bij het desert bijvoorbeeld 3 gelijkaardige deserts te geven in 3 glaasjes op een bordje. Of het in 2011 ook nog in gaat zijn, weet ik niet echt. Maar ze komen altijd wel van pas: om wat extra slagroom in te doen, een chocolademousse,...

5. Een slagroomspuit (Leifheit)
Het is misschien een beetje genant om te zeggen als je een bakblog hebt, maar.. ik ben niet zo een held met een spuitzak. Ik probeer altijd vol goeie moed en heb al veel filmpjes op youtube bekeken hoe je zo'n zak nu het best vult enzo, maar meestal wordt 't toch maar een knoeiboel. Nu heeft mijn moeder al jaren een slagroomspuit zoals deze ongeveer en hij werkt echt superhandig! Dus heb ik hem ook gevraagd. Deze spuit is zelfs iets meer "advanced" dan die van mijn moeder. Je kan hem gemakkelijker vasthouden aan het handvat en kan op twee manieren gebruiken en er zijn 5 verschillende spuitmondjes bij. Ik zal, als ik hem wat meer gebruikt heb, eens een filmpje opnemen over deze spuit.

6. Een kookkalender
Eigenlijk heeft mijn vriend deze gekregen, maar ik wou hem toch ook laten zien. Op deze kalender staan allerlei recepten, maar ook veel tips, leuke info en weetjes. Zo stond er de afgelopen dagen een paar recepten, maar ook weetjes over aardappelen, wijn én dat Driekoningentaart vroeger niet gevuld was met frangipanebeslag, maar met vlees! Zeer leuk om 's morgens bij het ontbijt iets te lezen te hebben. We zijn wel nog geen recept tegengekomen waarvan we denken "oh, dat wil ik eens maken!", maar we hebben natuurlijk ook nog wel meer dan 340 dagen te gaan.


0 reacties:

Een reactie posten