/*

10 januari 2011

25 Cakes and Cookies - Baking Challenge 2011


Vorig jaar las ik voor het eerst dat er op het internet reading en movie challenges worden georganiseerd. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het leek mij wel direct interessant. Ik hou wel van lijstjes, doelstellingen en uitdagingen. Maar wat is nu zo'n Challenge? Een Challenge is dat je jezelf uitdaagd om een bepaald aantal boeken te lezen (Reading Challenge) of films te zien (Movie Challenge). Een soort van goed voornemen dus. Maar het toffe eraan is dat alle mensen die meedoen aan een Challenge zich bekent maken en je dus af en toe kan gaan kijken op een ander zijn blog of website hoe die het voorlopig doet. Helaas spreken de Movie en Reading Challenge mij niet zo aan en dus ging ik op zoek naar een soort van Baking Challenge.. die niet te vinden bleek. Maar geen probleem, dan verzin ik mijn eigen Challenge toch gewoon?


Op mijn zoektocht naar een Baking Challenge kwam ik wel tegen dat er initiatieven bestaan van mensen die een heel kookboek van voor tot achter willen uitproberen. Helaas had ik die specifieke kookboeken wel niet in huis. Maar ik moest niet lang nadenken. Met Kerstmis heb ik immers het boek "Bakken" van James Peterson gekregen met wel héél veel recepten. Ze allemaal in één jaar maken leek een serieus onhaalbaar doel voor 2011, daarom heb ik voor het getal 25, dat zou toch wel moeten lukken? Ik heb het al aan een aantal mensen verteld en die zeiden "Maar 25?! Dat is maar één op twee weken! Gaat ge maar zo weinig bakken?". Al grappend ook een beetje natuurlijk, maar je moet weten dat ik nog altijd veel meer blijf bakken dan 25 recepten. Ik ben eigenlijk een heel impulsieve bakster en bedenk me meestal op de dag zelf wat ik wil maken, verplicht 25 recepten maken is dus wel een beetje moeilijk voor mij. Ik heb 20 recepten nu uitgezocht en heb 5 recepten nog leeg gelaten, zodat ik deze wel nog tijdens het jaar kan kiezen. 
Dit zijn de recepten die ik zal moeten maken:
Hoofdstuk Cakes & taarten
1. Lichte botercake (p. 28)
2. Cheesecake (p. 42)
3. Devil's Food Cake (p. 71)
4. Landevingertaart met aardbeien en witte chocolademousse (p. 78, zie foto)
5. Petitfours (p. 102)
Open Taarten & Gebak
6. Snel Bladerdeeg (p. 150)
7. Klassieke Franse Appeltaart (p. 170)
8. Kersentaartjes (p. 178)
9. Bananenroomtaart (p. 196)
10. Tompoezen (p. 227)
Koekjes
11. Geleikoekjes (p. 247)
12. Geruite Sablés (p. 250)
13. Pecankoekjes (p. 257)
14. Amandelkoekjes (p. 266)
15. Citroenkoeken (p. 274)
Snelle broden en brooddeserts
16. Bosbessenmuffins (p. 341)
17. Kersen met een kruimellaagje (p. 344)
Custards, soufflés, vruchtencurd & mousses
18. Creme Caramel (p. 355)
19. Creme Brulee (p. 357)
20. Klassieke Chocolademousse (p. 366)
Vrij naar keuze
21.
22.
23.
24.
25.

Ik zal een extra pagina aanmaken met deze lijst en jullie regelmatig op de hoogte stellen van mijn vorderingen. Als er mensen zijn die graag mee zouden doen met deze Baking Challenge 2011, dan hoor ik het ook graag. Je hebt natuurlijk wel het boek nodig. Als je er over twijfelt om die te kopen, wil ik even zeggen dat je het gewoon moet doen! Het is een echte must-have. Ik zal ook natuurlijk een paar recepten uit het boek online plaatsen, maar niet systematisch alle recepten omdat dat niet zo vriendelijk is naar de auteur van het boek toe. 


0 reacties:

Een reactie posten