/*

08 december 2010

Zelfgemaakt: pompoenpuree

Het seizoen voor pompoen is bijna gedaan, maar heb je er toch nog eentje liggen, dan is dit een ideale manier om hem nog langer te kunnen bewaren: er pompoenpuree van maken. Dat kan je dan nog maanden in de diepvries bewaren. Twee maanden geleden kregen mijn vriend en ik een pompoen van zijn ouders, die ze zelf gekweekt hadden in hun tuin. Na een aantal weken als decoratie in onze living gestaan te hebben, besloten we om hem twee weken geleden eindelijk aan te pakken. Mijn vriend maakte van een helft pompoensoep, ik van de andere helft pompoenpuree, dat je kan gebruiken in verschillende taart- en cakerecepten.


Zo ga je te werk:
1. Snijd de pompoen in een paar grote stukken.
2. Leg ze op een ingevette of met bakpapier bedekte bakplaat, je hoeft de schil en de pulp nog niet te verwijderen.
3. Zet de pompoen voor ongeveer een uur in een oven aan 200°C, tot hij zacht is geworden.
4. Haal de bakplaat uit de oven en laat even afkoelen.
5. Haal het pulp (alles wat draderig is) uit de pompoen en snijd de schil ervan af.
6. Snijd in wat kleinere stukken en mix tot puree met een blender of een mixer.


Je kan je pompoenpuree tot ongeveer 10 maanden bewaren in de diepvries of je kan er een lekkere pompoencake mee maken waarvan ik vrijdag het recept online zet. Als je de puree wilt invriezen, stop de puree dan in een diepvrieszakje dat je plat drukt zodat de hele puree goed bevriest. Haal het een dag voordien uit de diepvries om te ontdooien wanneer je het wilt gebruiken.


0 reacties:

Een reactie plaatsen