/*

20 december 2010

Uitgetest: pudding maken met de microgolfoven

In november schreef ik een artikeltje over chocoladepudding uit een pakje. Op dat pakje stond ook een handleiding voor het bereiden van pudding met de microgolfoven. Ik had dat nog nooit gedaan, maar besloot het eens te proberen om te zien of het resultaat hetzelfde is, of toch maar een flauwere versie van pudding op een fornuis klaargemaakt.De werkwijze is lichtjes anders dan wanneer je pudding op de klassieke manier bereid. Zo ging ik te werk:
1. Ik goot het puddingpoeder in een microgolfbestendige kom en mengde het met de aangegeven hoeveelheid suiker omgerekend naar zoetstof
2. Beetje bij beetje deed ik een halve liter melk bij het puddingpoeder. Vooral na de eerste scheut mengde ik goed om te verhinderen dat er dikke klonters zouden ontstaan.
3. Voor 6 minuten warmde ik het mengel op in een microgolf aan 600 watt. Ik roerde zeer regelmatig, want de pudding werd tegen de rand van de kom dikker dan in het midden.
Het resultaat zag er vrij goed uit! Hij is wel wat lopender dan als je pudding op een vuurtje maakt, dus als je graag van stevige pudding houdt, raad ik je aan om wat minder melk te gebruiken. Hij smaakte helemaal hetzelfde, al moet ik zeggen dat er wel wat kleine klontertjes in zitten. 


Aanrader? Als je geen kookvuur ter beschikking hebt, maar wel een microgolfoven, is dit een zeer geschikte optie. Maar ik kan me maar weinig situaties voorstellen waar je geen fornuis hebt maar wel een microgolfoven. Als je mij de keuze zou laten tussen de twee, dan zou ik toch voor het fornuis gaan. Omdat je de kom regelmatig uit de microgolfoven moet nemen om te roeren, sta je eigenlijk evenveel te werken in de keuken dan als je het zou doen met een fornuis. Op een fornuis heb je het naar mijn gevoel net iets meer onder controle en zo heb je net iets minder klonters.


Heb jij al pudding in de microgolfoven gemaakt? En wat is jouw voorkeur als je kan kiezen: microgolf of fornuis?

0 reacties:

Een reactie posten