/*

31 december 2010

Recept: Wentelteefjes/Verloren brood/Gewonnen brood zonder weegschaal

Dit recept is ideaal voor een Nieuwjaarsbrunch morgen. Het is zo gemakkelijk dat je zelfs met een kater dit klaargemaakt krijg. Vroeger maakte ik dit bijna elke vrijdag op kot. Ik kocht op maandag een vers brood, maar kreeg dit op mijn eentje niet op in één week en maakte dan maar op vrijdag wat "verloren brood". Op kot had ik ook geen weegschaal, dus gebruikte ik glazen als maatbeker en zelfs nu dat ik een weegschaal heb, maak ik het nog altijd op deze manier, omdat het lekker gemakkelijk is.

Dit heb je nodig:
* 8 sneden oud (of vers) brood, met wit brood is het het lekkerst, maar je kan elk brood gebruiken
* een half glas suiker
* een half zakje vanillesuiker (4 gr)
* een vol glas melk
* 2 eieren
Zo ga je te werk:
1. Doe de eieren in een diep bord en klop een beetje los met een vork
2. Doe de melk en de suikers erbij en meng goed met je vork. Dat het ei nog wat in slierten is, is niet zo erg.
3. Zet een pan op het vuur en smelt er een klontje boter in.
4. Dep een snee brood in het melkmengsel en draai een keer om, laat wat afdruppen boven het bord en doe in de warme pan.
5. Bak tot de onderkant bruin is en draai om, bak opnieuw tot deze kant ook bruin is.
6. Serveer onmiddellijk of hou de wentelteefjes even warm door het op een bord te leggen met een diep bord erbovenop.
7. De wentelteefjes zijn heel lekker ouur of met poedersuiker, confituur of luikse siroop. Smakelijk!


Graag een beetje specialer? Doe dan een halve theelepel kaneel bij het mengsel.

0 reacties:

Een reactie plaatsen