/*

10 december 2010

Recept: pompoencake met speculaaskruiden

Dit recept is oorspronkelijk van Martha Stewart. Ik zocht naar een lekkere pompoentaart, maar hou niet zo van de roomrijke Amerikaanse Pumpkin Pie's. Deze cake beviel mij wel. Ik besloot hem te maken, met speculaaskruiden in plaats van pumpkin pie spices. Pumpkin pie spices zijn typisch Amerikaans en hier niet gemakkelijk te vinden. De samenstelling van kruiden lijkt wat op die van een speculaaskruidenmix, maar de verhouding kan verschilen. Zonder hem op voorhand te proeven, nam ik hem als traktatie voor de familie van mijn vriend een aantal weken geleden mee en hij bleek een groot succes! Van deze cake was zelfs minder over dan van de lekkerste chocoladetaart. Als dat geen goed teken is? 


Ingrediënten:
235 gram bloem
5 gram speculaaskruiden
1/2 tl zout
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl natriumbicarbonaat
325 gram suiker
115 gram boter
2 eieren
1 cup/240ml pompoenpuree
0,5 cup/120ml warme melk


Zo ga je te werk:
1. Vet je bakvorm in met boter en bedek met een laagje bloem. Zelfs als je bakpapier gebruikt, is dit aan te raden, want de onderkant van de cake kan erg plakken.
2. Meng de bloem, speculaaskruiden, zout, bakpoeder en het natriumbicarbonaat.
3. Mix de boter met de suiker tot een luchtige, plakkerige massa.
4. Voeg de eieren toe en mix tot ze zijn opgenomen.
5. Voeg de pompoenpuree en warme melk toe en meng opnieuw tot opgenomen.
6. Voeg de bloem in verschillende delen toe en mix tot slot enkele minuten aan een stuk zodat alles goed opgenomen en verdeeld is.
7. Giet in de bakvorm en bak ongeveer een uur op 175°C. 
8. Test de cake met een cocktailstokje om te zien of het deeg goed gebakken is. Er mag geen deeg meer aankomen als je het er uit trekt! Laat het in de oven staan, tot de binnenkant ook goed gebakken is.
9. Als de cake gaar is, laat dan nog 20min in de uitgeschakelde oven afkoelen en ontvorm wanneer hij op kamertemperatuur is.

0 reacties:

Een reactie posten